N313: Aalten – Lichtenvoorde

Op deze pagina vindt u alle informatie van provincie Gelderland over de N313: Aalten - Lichtenvoorde.
Aannemer van Kessel : Bezoek website van van Kessel

We voerden groot onderhoud uit aan de Hamelandroute (N313) tussen de Duitse grens ter hoogte van Aalten en de N18 bij Lichtenvoorde. De werkzaamheden voerden we in 2 fasen uit.  De weg is vanaf 21 juni om 19.00 uur weer open voor verkeer. 

Fase 1: uitgevoerd

Werkzaamheden tussen de Europaweg (N18) bij Lichtenvoorde en de Bredevoortsestraatweg (N318) bij Aalten 

  • We brachten een nieuwe asfaltdeklaag aan op de Hamelandroute tussen de rotonde Groten Bos/ Oude Winterswijkseweg in Lichtenvoorde en de Hoeninkdijk/Nijhofsweg in Aalten.
  • Aan beide zijden van de fietspaden maakten we een doorgetrokken witte lijn (kantmarkering). Hierdoor zijn de fietspaden in het donker beter zichtbaar en daarmee veiliger voor fietsers.
  • 17 parkeerplaatsen tussen de N18 en de N318 Bredevoortsestraatweg haalden we weg. Dit vergroenden we door de aanleg van een berm.
  • Tussen de rotonde Oude Winterswijkseweg en de Bredevoortsestraatweg maakten we van 4 parkeerplaatsen een pechhaven. Met bordjes is deze nieuwe functie aangegeven.

Fase 2: uitgevoerd

Werkzaamheden aan de Hamelandroute (N313) vanaf de Bredevoortsestraatweg (N318) bij Aalten tot aan de Duitse grens 

  • We maakten nieuwe voegovergangen op  het bruggetje over de ‘Boven Slinge’ en deden asfaltonderhoud op het brugdek.
  • We legden zelfreinigende bermen aan vanaf het bruggetje over de ‘Boven Slinge’ tot bijna aan de Ringweg. De filterconstructie in de berm reinigt vervuild hemelwater. Zo worden onder andere zware metalen en olie geabsorbeerd, waarna het gezuiverde water de grond inzakt. Het water hoeft dus niet afgevoerd te worden naar een waterzuivering. En doordat we de berm verharden, verbetert ook de verkeersveiligheid.
  • 4 parkeerplekken langs de Hamelandroute veranderden we in een pechhaven. Via een bordje geven we dat aan. Verder haalden we we 4 parkeerplekken tussen de Duitse grens en de Ringweg weg en maakten daarvan een groene berm. 

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.