N313: Aalten – Lichtenvoorde

Op deze pagina vindt u alle informatie van provincie Gelderland over de N313: Aalten - Lichtenvoorde.
Wanneer: 09 mei 2022 - 10 juni 2022
Aannemer van Kessel : Bezoek website van van Kessel

Van 9 mei tot en met 10 juni 2022 voeren we groot onderhoud uit aan de Hamelandroute (N313) tussen de Duitse grens ter hoogte van Aalten en de N18 bij Lichtenvoorde. 

Fase 1: Omleidingsroutes tussen 9 mei en 20 mei 2022

Tijdens de werkzaamheden is de Hamelandroute tussen de rotonde Groten Bos/ Oude Wintersewijkseweg en de kruising met de Bredevoorstestraatweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit verkeer leiden we om via de N318, N319 en N18. 

De weg blijft open vanaf de kruising Hamelandroute/ Europaweg en de rotonde Groten Bos / Oude Winterswijkseweg. Op dit deel van de weg leiden we verkeer via een rijdende afzetting langs de werkzaamheden.

 

Fase 2: Omleidingsroutes tussen 23 mei en 10 juni 2022

Tijdens de werkzaamheden is de Hamelandroute tussen de Bredevoortsestraatweg (N318) en de rotonde Wikkerinkweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit verkeer leiden we om via de Ringweg, Nijverheidsweg, Dinxperlosestraatweg en de Wikkerinkweg. 

De weg blijft open vanaf de rotonde Wikkerinkweg/ Hamelandroute en de Duitse grens. Op dit deel van de weg leiden we verkeer via een rijdende afzetting langs de werkzaamheden. 

Fietsers 

Fietsers kunnen tijdens de gehele periode het fietspad langs de Hamelandroute blijven gebruiken. 

Bus

De buslijn richting Duitsland blijft de gehele periode open.

 

Fase 1

Werkzaamheden tussen de Europaweg (N18) bij Lichtenvoorde en de Bredevoortsestraatweg (N318) bij Aalten 

  • We brengen een nieuwe asfaltdeklaag aan op de Hamelandroute tussen de rotonde Groten Bos/ Oude Winterswijkseweg in Lichtenvoorde en de Hoeninkdijk/Nijhofsweg in Aalten.
  • Aan beide zijden van de fietspaden maken we een doorgetrokken witte lijn (kantmarkering). Hierdoor zijn de fietspaden in het donker beter zichtbaar en daarmee veiliger voor fietsers.
  • 17 parkeerplaatsen tussen de N18 en de N318 Bredevoortsestraatweg halen we weg. Dit vergroenen we door de aanleg van een berm.
  • Tussen de rotonde Oude Winterswijkseweg en de Bredevoortsestraatweg maken we van 4 parkeerplaatsen een pechhaven. Via bordjes geven we de nieuwe functie aan.

Fase 2

Werkzaamheden aan de Hamelandroute (N313) vanaf de Bredevoortsestraatweg (N318) bij Aalten tot aan de Duitse grens 

  • Onderhoud aan het bruggetje over de ‘Boven Slinge.’ We maken daar nieuwe voegovergangen en doen asfaltonderhoud op het brugdek.
  • We leggen zelfreinigende bermen aan vanaf het bruggetje over de ‘Boven Slinge’ tot bijna aan de Ringweg. De filterconstructie in de berm reinigt vervuild hemelwater. Zo worden onder andere zware metalen en olie geabsorbeerd, waarna het gezuiverde water de grond inzakt. Het water hoeft dus niet afgevoerd te worden naar een waterzuivering. En doordat we de berm verharden, verbetert ook de verkeersveiligheid.
  • 4 parkeerplekken langs de Hamelandroute krijgen een andere functie, namelijk die van pechhaven. Via een bordje geven we dat aan.  Verder verwijderen we 4 parkeerplekken tussen de Duitse grens en de Ringweg. Dit vergroenen we door de aanleg van een berm.

 

Planning

Wat:Wanneer:

Uitvoering werkzaamheden fase 1

tussen 9 mei en 20 mei 2022

Uitvoering werkzaamheden fase 2

tussen 23 mei en 10 juni 2022

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.