N303: Ermelo - Harderwijk

In 2023 voeren we groot onderhoud uit aan de N303 tussen Ermelo en Harderwijk (A28).

Met de gemeenten Ermelo, en Harderwijk en de politie verkenden we met welke maatregelen we het asfaltonderhoud kunnen combineren om bijvoorbeeld de verkeersveiligheid te verbeteren. In de zomer van 2022 voerden we de werkzaamheden in Ermelo uit. In het voorjaar van 2023 voeren we de werkzaamheden in Harderwijk uit.

Planning 

De werkzaamheden starten op maandag 27 maart 2023 en zijn naar verwachting 2 juni 2023 gereed. We onderhouden het asfalt en nemen maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Bij de kruising Slingerbos voegen we een rechtsafstrook toe en vervangen we de verkeerslichten. Op de middengeleider tussen de A28 en de rotonde Burgemeester van Boeijenplein plaatsen we lage beplanting. De planning kan tijdens de uitvoering worden bijgesteld, bijvoorbeeld omdat de aannemer eerder klaar is dan verwacht of omdat de werkzaamheden uitlopen. 

Aannemer

Combinatie Hoornstra Infrabouw/Boskalis voert de werkzaamheden voor ons uit. Direct aanwonenden en bedrijven worden rechtstreeks door de aannemer geïnformeerd over de exacte planning, de details en eventuele omleidingen. Voor deze werkzaamheden heeft de aannemer een bouwapp gemaakt. Deze bouwapp is bereikbaar via onderstaande QR-code.

QR code van bouwapp

Documenten

Omleidingen

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om afrit 12 Ermelo van de A28 van maandag 27 maart 2023 tot en met vrijdag 2 juni 2023 af te sluiten. Verkeer wordt met borden naar de eerstvolgende afrit geleid, via de Groene Zoomweg – Spijkweg – Afrit Harderwijk Zuid  (11) – A28 – Afrit Harderwijk (13). Fietsers worden ook met borden omgeleid, via Groene Zoomweg – Beneluxpad – Beneluxlaan en de Slingerbos. 

Werkzaamheden

Naast het onderhoud aan het asfalt, voeren we 2023 de volgende maatregelen uit om de verkeersveiligheid te verbeteren:

  • Aanpassen van verkeerslichten bij Harderwijk, zodat het verkeer vlotter door kan rijden. Daarmee verkleinen we de kans op files.

In 2022 voerden we uit:

  • We pasten de fietsoversteek bij de Kalkoenweg in Ermelo aan: de opstelruimte voor fietsers wordt breder en we verbreden de middengeleider.
  • Op enkele locaties verwijderden we schampblokken (betonnen blokken) in de berm en brachten we geleidebanden aan. Dat is veiliger voor bijvoorbeeld motorrijders.

Werkzaamheden riool Oranjelaan

De gemeente Harderwijk voert tijdens ons onderhoud ook werkzaamheden uit om het riool onder de Oranjelaan te verbeteren. Het gaat om de Oranjelaan vanaf kruispunt met Engelserf richting Ermelo. Meer informatie hierover vindt u ook op de website van de gemeente Harderwijk.

Vragen stellen en digitale bijeenkomst

Belangstellenden konden zich aanmelden voor een digitale bijeenkomst op woensdag 24 november 2021. Tijdens de bijeenkomst beantwoordden we samen met de gemeente Harderwijk de vragen. Lees de samenvatting van de vragen en antwoorden .

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.