De Gelderse Traineeships

Provincie Gelderland biedt 3 verschillende vormen van Het Gelders Traineeship aan: Het Gelders Traineeship voor Statushouders, Het Gelders Traineeship voor de Inclusieve Arbeidsmarkt en Het Gelders Traineeship voor Young Professionals. Hieronder lees je informatie over de verschillende Gelderse Traineeships.

Het Gelders Traineeship voor Statushouders

In september 2019 start de eerste editie van Het Gelders Traineeship voor Statushouders met 8 trainees. We ontwikkelden dit programma voor hoogopgeleide statushouders. We zoeken trainees die bij provincie Gelderland willen werken en persoonlijk ontwikkelen. Het traineeship duurt 23 maanden. Hiervan zijn de eerste 7 maanden een schakeltraject. Daarin leer je:

  • wat de provincie Gelderland doet
  • meer van de Nederlandse taal (B2 niveau en Staatsexamen NT2-II)
  • over onze (werk)cultuur.

Rond je het schakeltraject met succes af? Dan start de tweede fase, die 16 maanden duurt. Hierin ga je aan de slag met 1 of 2 opdrachten (1 keer 16 maanden of 2 keer 8 maanden) voor 4 dagen per week. Daarnaast heb je nog 1 dag per week trainingen voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

De vacaturetermijn voor Het Gelders Traineeship voor Statushouders is verlopen.

Meer informatie

Het Gelders Traineeship voor de Inclusieve Arbeidsmarkt

8 mei 2019 starten 5 nieuwe trainees met Het Gelders Traineeship voor de Inclusieve Arbeidsmarkt. Het programma heeft 2 doelen:

  • het inzetten van trainees met een afstand tot de arbeidsmarkt op werk wat ertoe doet
  • de ontwikkeling van de trainees tot zelfstandige young professionals, binnen of buiten onze organisatie.

De eerste fase van dit programma is afgerond. In dit voortraject zijn de trainees al intensief bezig geweest met hun persoonlijke ontwikkeling bij stichting Studeren en Werken op Maat (SWOM).

Op 8 mei 2019 starten de trainees met de tweede fase van hun traineeship en gaan ze parttime aan het werk. De eerste opdracht duurt 8 maanden. Daarna kiezen ze om zich nog eens 8 maanden te verdiepen in die opdracht, of een nieuwe opdracht aan te nemen en zich te verbreden. Naast een inhoudelijke opdracht, krijgen ze per week ook 4 uur trainingen voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Het Gelders Traineeship voor Young Professionals

In februari 2019 ging alweer de vierde lichting van start met Het Gelders Traineeship voor Young Professionals. Dit is een programma voor recent afgestudeerde HBO of WO studenten, die graag hun talenten inzetten voor maatschappelijke opgaven. In het traineeship leiden we je in 2 jaar op naar zelfstandige professional. Een zelfstandige professional is voor ons een resultaatgerichte, ondernemende verbinder die van aanpakken weet en zelfstandig inzetbaar is op opdrachten.

We bieden een afwisselend programma, waarin het ontwikkelen van jouw talenten centraal staat. Je werkt 1 dag per week aan een persoonlijk ontwikkeltraject. Andere dagen ben je bezig met je opdrachten voor de organisatie. Gedurende het traineeship krijg je de ruimte om op verschillende plekken binnen de organisatie ervaring op te doen. Dit geeft jou de kans om te ervaren in welk werk en in welke omgeving jij het meest uit jezelf kunt halen. Kortom: een unieke en veelzijdige uitdaging!

Op dit moment kun je niet solliciteren voor Het Gelders Traineeship voor Young Professionals. Zodra dit kan, zal dit op deze website worden weergegeven.