Het Gelders Traineeship

Trainees in het provinciehuis

In februari 2019 startten we voor de 4e keer met ons traineeship. In een periode van 2 jaar ga je aan de slag met diverse en bijzondere maatschappelijke vraagstukken. En je leert de overheid als werkgever kennen. Maar bovenal ben je de hoofdrolspeler in jouw zoektocht naar en verdieping van je talenten.

Hoe ziet het traineeship eruit?

Je werkt 4 dagen in de week aan een inhoudelijke opdracht en 1 dag aan persoonlijke ontwikkeling. De eerste opdracht duurt 8 maanden. We hebben diverse opdrachten waar je uit kunt kiezen. Na deze periode kies je voor nog 2 opdrachten van 8 maanden of 1 opdracht van 16 maanden. Persoonlijke voorkeur speelt hierin een belangrijke rol. We geven je de ruimte om op zoek te gaan naar een opdracht die goed bij je past. Uiteraard bieden we je hulp en begeleiding. De opdrachtgevers stellen zich voor in onze 'Gelderkrant'. Zo krijg je vast een beeld van de opdrachten waar jij je op kunt richten. 

Het leer- en ontwikkelprogramma

Per week werk je 1 dag doelgericht aan je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze dagen krijg je de ruimte om een betere versie van jezelf te ontdekken. We ondersteunen je daarbij met een divers leer- en ontwikkelprogramma. Zo zijn er trainingen Open Mind Management© en leer je wat werken bij de provincie inhoudt. Je gaat op excursie en maakt kennis en werkt samen met andere trainees (van binnen en buiten onze organisatie). 

Onze filosofie

We vinden het belangrijk dat onze collega’s een goede balans scheppen voor zichzelf in werk en privé. Maar we willen vooral dat mensen doen waar ze talent voor hebben. Het Gelders Traineeship is het ultieme podium voor talentontwikkeling. We focussen niet op je mindere kwaliteiten, maar laten je talent excelleren! 

Wist je dat…

…we in 2019 ook starten met traineeships voor statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Meer informatie lees je binnenkort op onze website