Het Gelders Traineeship

Trainees in het provinciehuis

In februari 2019 starten we voor de 4e keer met ons traineeship. Hiervan kan jij onderdeel uitmaken! In een periode van 2 jaar ga je aan de slag met diverse en bijzondere maatschappelijke vraagstukken. En je leert de overheid als werkgever kennen. Maar bovenal ben je de hoofdrolspeler in jouw zoektocht naar en verdieping van je talenten. Solliciteer nu tot en met 31 oktober 2018.

Hoe ziet het traineeship eruit?

Je werkt 4 dagen in de week aan een inhoudelijke opdracht en 1 dag aan persoonlijke ontwikkeling. De eerste opdracht duurt 8 maanden. We hebben diverse opdrachten waar je uit kunt kiezen. Na deze periode kies je voor nog 2 opdrachten van 8 maanden of 1 opdracht van 16 maanden. Persoonlijke voorkeur speelt hierin een belangrijke rol. We geven je de ruimte om op zoek te gaan naar een opdracht die goed bij je past. Uiteraard bieden we je hulp en begeleiding. De opdrachtgevers stellen zich voor in onze 'Gelderkrant'. Zo krijg je vast een beeld van de opdrachten waar jij je op kunt richten. 

Het leer- en ontwikkelprogramma

Per week werk je 1 dag doelgericht aan je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze dagen krijg je de ruimte om een betere versie van jezelf te ontdekken. We ondersteunen je daarbij met een divers leer- en ontwikkelprogramma. Zo zijn er trainingen Open Mind Management© en leer je wat werken bij de provincie inhoudt. Je gaat op excursie en maakt kennis en werkt samen met andere trainees (van binnen en buiten onze organisatie). 

Onze filosofie

We vinden het belangrijk dat onze collega’s een goede balans scheppen voor zichzelf in werk en privé. Maar we willen vooral dat mensen doen waar ze talent voor hebben. Het Gelders Traineeship is het ultieme podium voor talentontwikkeling. We focussen niet op je mindere kwaliteiten, maar laten je talent excelleren! 

Wie zoeken we?

We zoeken 12 trainees. Mensen die verbinden en resultaat boeken. Je kunt met elke afgeronde hbo- of wo-studie bij ons terecht. Anders dan voorgaande jaren starten we jaarlijks met een lichting van 12 nieuwe trainees. Je volgt altijd een 2-jarig programma.

Enthousiast geworden?

Van 1 tot en met 31 oktober 2018 kun je solliciteren voor het Gelders Traineeship 2019-2021. Wil je meer weten over het traineeship? Lees onze 'Gelderkrant' of volg het traineeship op Facebook, Instagram en LinkedIn.

De sollicitatieprocedure

We vinden het belangrijk om te weten wie je bent en welke talenten je meebrengt naar onze organisatie. Daarom maken we graag we in verschillende rondes kennis met je. Zo komen we uiteindelijk tot een selectie van 12 trainees. Het verloop van de sollicitatieprocedure is als volgt:

  • stuur ons je (vormvrije) sollicitatie. Dit kan een brief met cv zijn, maar ook een filmpje of tekening. Doe wat bij je past.
  • we nodigen je uit voor een speeddate. Zo maak je in verschillende korte rondes kennis met collega’s uit de hele organisatie
  • daarna volgt een assessment en presentatie. Je vult online een aantal tests in. We kijken dan naar je persoonlijkheid en talent. Daarna vragen we je een presentatie te geven over onder andere je motivatie en een reflectie op het assessment.
  • uiteindelijk gaan we door naar een werkproef en selectiegesprek. De laatste overgebleven kandidaten voeren in groepjes een werkproef uit. Daarna word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met 2 (toekomstige) collega’s.

De selectierondes beginnen 6 november 2018. Uiterlijk 13 december 2018 laten we je weten of je bent aangenomen.

Wist je dat…

…we in 2019 ook starten met traineeships voor statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Meer informatie lees je binnenkort op onze website