De Gelderse Traineeships

Provincie Gelderland biedt 3 verschillende vormen van Het Gelders Traineeship aan: Het Gelders Traineeship voor Young Professionals, Het Gelders Traineeship voor de Inclusieve Arbeidsmarkt en Het Gelders Traineeship voor Statushouders. Hieronder vind je informatie over de verschillende Gelderse Traineeships.

Het Gelders Traineeship voor Young Professionals

In maart 2020 gaat alweer de vijfde lichting van start! Het Gelders Traineeship voor Young Professionals is een programma voor recent afgestudeerde hbo- of wo-studenten, die graag hun talenten inzetten voor maatschappelijke opgaven. In het traineeship leiden we je in 16 maanden op tot een zelfstandige professional. Een zelfstandige professional is voor ons een resultaatgerichte, ondernemende verbinder die van aanpakken weet en zelfstandig inzetbaar is op opdrachten.

We bieden een afwisselend programma, waarin het ontwikkelen van jouw talenten centraal staat. Je werkt 1 dag per week aan een persoonlijk ontwikkeltraject. Andere dagen ben je bezig met je opdrachten voor de organisatie. Gedurende het traineeship krijg je de ruimte om op verschillende plekken in de organisatie ervaring op te doen. Dit geeft jou de kans om te ontdekken in welk werk en in welke omgeving jij het meest uit jezelf kunt halen. Kortom: een unieke en veelzijdige uitdaging!

Meer informatie

Wil je meer weten? Bekijk dan het digitale magazine. Heb je vragen? Mail dan naar traineeship@gelderland.nl
Momenteel kan je niet solliciteren voor Het Gelders Traineeship voor Young Professionals.

Het Gelders Traineeship voor de Inclusieve Arbeidsmarkt

In mei 2019 zijn 5 trainees gestart met de eerste editie van Het Gelders Traineeship voor de Inclusieve Arbeidsmarkt. Het programma heeft 2 doelen:

  • het inzetten van trainees met een afstand tot de arbeidsmarkt op werk wat ertoe doet.
  • de ontwikkeling van de trainees tot zelfredzame young professionals.

De eerste fase van dit programma is afgerond. In dit voortraject zijn de trainees intensief bezig geweest met hun persoonlijke ontwikkeling bij stichting Studeren en Werken op Maat (SWOM).

In de tweede fase van hun traineeship zijn de trainees parttime aan het werk. De eerste opdracht duurt 8 maanden. Daarna kiezen ze om zich nog eens 8 maanden te verdiepen in die opdracht, of een nieuwe opdracht aan te nemen en zich te verbreden. Naast een inhoudelijke opdracht, krijgen ze per week ook 4 uur trainingen voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Momenteel kan je niet solliciteren voor Het Gelders Traineeship voor de Inclusieve Arbeidsmarkt. Wanneer er een nieuw programma start, melden wij dit op deze pagina.

Meer informatie

Heb je vragen? Mail dan naar traineeshipinclusief@gelderland.nl.

Het Gelders Traineeship voor Statushouders

In september 2019 is de eerste editie van Het Gelders Traineeship voor Statushouders met 8 trainees gestart. We ontwikkelden dit programma voor hoogopgeleide statushouders. Het traineeship duurt 23 maanden. Hiervan zijn de eerste 7 maanden een schakeltraject. Daarin leren ze:

  • wat provincie Gelderland doet.
  • meer van de Nederlandse taal (B2 niveau en Staatsexamen NT2-II).
  • over onze (werk)cultuur.

Na het schakeltraject start de tweede fase, die 16 maanden duurt. Hierin gaan de trainees aan de slag met 1 of 2 opdrachten (1 keer 16 maanden of 2 keer 8 maanden) voor 4 dagen per week. Daarnaast hebben ze 1 dag per week trainingen voor hun persoonlijke ontwikkeling.

Momenteel kan je niet solliciteren voor Het Gelders Traineeship voor Statushouders. Wanneer er een nieuw programma start, melden wij dit op deze pagina.

Meer informatie

Wil je meer informatie (ook voor organisaties)? Mail dan naar traineeshipstatushouders@gelderland.nl of lees het digitale magazine Het Gelders Traineeship voor Statushouders.