Traineeship

Wil je met jouw werk Gelderland een nog fijnere plek maken om te wonen, werken en recreëren?
Traineeship

Wil je onze provincie mooier, schoner en veiliger maken? Duik je graag in thema’s als de natuur en hoe we kunnen zorgen voor meer soorten planten en dieren? Of help je ons klimaatneutraal te gaan werken? Vind je het leuk om mee te werken aan innovatieprojecten op het gebied van openbaar vervoer of wonen? Dan is ons traineeship echt wat voor jou! 

Zie ook

Wie is provincie Gelderland?

We vertellen graag wie wij zijn als provincie en organisatie.

Over ons traineeprogramma

Als trainee werk je 4 dagen per week aan je opdracht en 1 dag per week heb je een training, intervisie, werkbezoek of andere activiteit. Ons programma bestaat uit 3 pijlers, die hieronder kort beschreven worden.
 

3 pijlers

Persoonlijke ontwikkeling

De belangrijkste pijler is jouw persoonlijke ontwikkeling. We helpen je bij het ontdekken van je talenten (en belemmeringen) en waar ze vandaan komen. Je krijgt een basisinzicht in de werking van je hersenen en de impact van gedragspatronen op je dagelijkse werk. Met deze handvatten krijg je zelf meer regie op wie je bent en wat je doet. Je bepaalt altijd zelf hoe ver jouw zoektocht gaat. Jij bent hierin de regisseur.

Werken bij een overheidsorganisatie

Je volgt een aantal inhoudelijke trainingen die je helpen bij het werken in een politiek-bestuurlijke organisatie. Hierbij kun je denken aan trainingen als ‘Werken voor de politiek’, ‘Processen, Programma’s, Projecten en Routines’ of je gaat in gesprek met de Commissaris van de Koning. 

(Door)ontwikkelen van vaardigheden

Tijdens het traineeship krijg je ook de kans om je vaardigheden (verder) te ontwikkelen. Je volgt bijvoorbeeld trainingen zoals effectief leiderschap, presenteren en gesprekstechnieken. Daarnaast kun je je aansluiten bij activiteiten en borrels van Jong Gelderland, een club jonge ambtenaren bij de provincie.