Sociale Innovatie Pioniers op bezoek bij machinebouwer AWL

Om ervoor te zorgen dat werkgevers de talenten van hun werknemers zo goed mogelijk benutten, stimuleren we sociale innovatie. Diverse ondernemers die hier al veel ervaring mee hebben, helpen anderen om hier ook mee aan de slag te gaan.
Sociale Innovatie Pioniers op bezoek bij machinebouwer AWL

Deze ervaren ondernemers noemen we Sociale Innovatie Pioniers. Op 24 februari 2022 gingen enkele pioniers op bezoek bij machinebouwer AWL Nederland in Harderwijk.

Pioniers op bezoek

Sociale Innovatie Pioniers zijn voorlopers op het gebied van sociale innovatie. Het zijn ondernemers die hun bedrijf op een innovatieve manier leiden. Ze gaan op bezoek bij elkaar om van elkaar te leren. Ook verspreiden ze die kennis weer onder de ondernemers in hun netwerk die zich nog níet zoveel met sociale innovatie bezighouden. Tijdens het bezoek bij AWL deelden de pioniers hun kennis en ervaringen rond het integreren van nieuwe medewerkers in het bedrijf en de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Dit is een belangrijk onderwerp voor ondernemers vanwege de grote krapte op de arbeidsmarkt (vooral in de technische sector). Het was een inspirerende middag waarbij een aantal mooie tips werd gedeeld:

  1. Technische bedrijven kunnen duidelijk laten zien waar ze mee bezig zijn, omdat ze dingen maken. Gooi dus open die deuren, voor kinderen, jongeren, studenten, werkzoekenden en andere geïnteresseerden, zodat deze een kijkje kunnen nemen in de werkplaats en geprikkeld worden een baan in de techniek te kiezen. Denk aan de laagdrempelige inloopavonden die Modderkolk Projects & Maintenance BV organiseert. Modderkolk is een installatiebedrijf in industriële elektrotechniek en automatisering en één van onze pioniers.
  2. Zorg voor kennisontwikkeling in het bedrijf. Een inspirerend voorbeeld hiervan is het kennisevenement dat software- en technologiebedrijf Luminis organiseert met externe sprekers en eigen lead engineers. Dit maakt ze een aantrekkelijke werkgever.

Wat is sociale innovatie?

Sociale innovatie is een goede manier om de organisatie van het werk te verbeteren door de talenten en kwaliteiten van medewerkers zo goed mogelijk te benutten en ontwikkelen. Resultaat: een (nog) beter presterend bedrijf. Als werkgever zet je in op (1 van de) 4 speerpunten:

  1. Platter organiseren, wat inhoudt dat het werk niet hiërarchisch belegd wordt, maar dat medewerkers meer zelf verantwoordelijk zijn.
  2. Vernieuwend leiderschap, wat betekent dat medewerkers het beste uit zichzelf halen door vertrouwen in elkaar en de juiste begeleiding.
  3. Ontwikkeling van medewerkers
  4. Slimmer samenwerken

Organisaties die investeren in sociale innovatie zijn vernieuwender, trekken meer nieuwe klanten aan, hebben meer tevreden en productieve medewerkers en hebben een hogere omzet. Bijkomend voordeel: sociaal innovatieve organisaties worden gezien als een aantrekkelijke werkgever en trekken makkelijker nieuwe collega's aan.

Ga mee met Pioniers on Tour

Wilt u de Pioniers ontmoeten en bevragen? Dat kan tijdens Pioniers on Tour. De volgende Pioniers on Tour staat gepland op 31 maart 2022 bij Kranendonk in Tiel met als onderwerp: binden en boeien van medewerkers en goed werkgeverschap. Neem voor meer informatie contact op met: Marieke van Helvoort - Segerink, Projectleider Pioniers Sociale Innovatie Gelderland. Op nummer: 06 53 16 56 69 of stuur een e-mail naar marieke@ditisdeessentie.nl.

Betere arbeidsmarkt

Provincie Gelderland werkt aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt met voldoende gekwalificeerde mensen. Om de Gelderse arbeidsmarkt toekomstbestendiger te maken, moeten werknemers zich kunnen blijven ontwikkelen. Dat vraagt om flexibele werkgevers en werknemers, onderwijs dat inspeelt op de voortdurende veranderende talentvraag en meer inclusiviteit, zodat elk talent kan worden benut. Daarom ondersteunen we onder andere de Sociale Innovatie Pioniers. Zij stimuleren bedrijven te investeren in een leercultuur. En die draagt er weer aan bij dat medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen!