Kijk mee

Cultuur en erfgoed projecten waarbij provincie Gelderland subsidie verleende worden hier in de spotlight gezet! Kijkt u mee?

Dit was Go Short Arnhem 2022

Het leukste korte-film festival van Arnhem is voorbijgevlogen. Maar we hebben genoten van iedereen die langs is geweest, de festivalsfeer en de brede selectie aan korte films. We vertellen je meer over de highlights van Go Short Arnhem 2022.

Muziektheater Zutphen 1572: Ramp en Veerkracht

Is alles wat wij op school leerden over rampjaar 1572 echt wel zo gegaan? Wat is of was nepnieuws? Wat zegt de geschiedenis over onze hedendaagse maatschappij? In dit muziektheater herdenkt Zutphen op ludieke wijze dat de stad in 1572 gebukt ging onder belegeringen, oorlog en daarnaast het ontstaan van de Staat der Nederlanden. Het geeft de bezoeker een nieuwe kijk op de Nederlandse en Zutphense geschiedenis. Geschiedenisles met een verrassende wending gemaakt door ruim 100 professionele en amateurkunstenaars en tal van vrijwilligers. Een muziektheater waar je ook nog wat van opsteekt!

Maak er een historische zomer van! Reis door het Verhaal van Gelderland.

Tijdens de Verhaal van Gelderland Zomertoer beleef je de complete geschiedenis van Gelderland van prehistorie tot en met de 20ste eeuw. Voor jong en oud zijn er vanaf 18 juni deze zomer elke zaterdag op negen verschillende locaties in Gelderland bijzondere activiteiten te bezoeken die samen meer vertellen over de geschiedenis van Gelderland. De zomertoer wordt afgesloten met een groots finaleweekend op 13 en 14 augustus bij kasteel Cannenburch in Vaassen. De toegang is ieder weekend gratis. Komt u ook?

Festival de' Bardi van Nederland

Een terugblik op Festival de' Bardi van Nederland "Là ci darem la mano"-jaar IV editie. Internationaal Belcanto Festival in Gelderland. 24 juni tot 04 juli 2021 en 12 tot 16 december 2021. Kijkt u mee?

Kunst voor klimaat festival - Nimma aan zee 2021

We kijken met een goed gevoel terug op de allereerste meerdaagse editie van het Kunst voor Klimaat Festival Nimma aan zee 2021. Kijkt u mee?

Woest&Bijster Tussentijds

Om ons als organisatie gedegen voor te bereiden op de grote stap richting een grootschalig festival in 2022, hebben we een 4-tal pilots gedaan, verspreid over 2020 en 2021. Hierdoor hebben we vaardigheden ontwikkeld, onderzoek gedaan en noodzakelijke ervaring opgedaan voor Woest&Bijster XL in 2022. Kijkt u mee?

Gelders fonds voor popmuzikanten krijgt een vervolg

In het najaar van 2020 startten het Prins Bernhard Cultuurfonds en Poppunt Gelderland een nieuw laagdrempelig fonds voor ambitieuze artiesten uit Gelderland: Music Support Gelderland. Dit krijgt nu een vervolg, kijkt u mee?

2 jaar: Nieuw Uit Gelderland

Iedere maandag verzamelt Poppunt Gelderland de nieuwste muziek uit onze provincie in de Spotify-playlist Nieuw uit Gelderland. In 2021 werden er meer dan 1200 nieuwe tracks toegevoegd uit 85 plekken in Gelderland. Kijkt u mee terwijl wij de balans opmaken?

Vervolg van het project Touw als verbindende factor: groot werk

Het is uitdagend om groot werk te maken met touw. Diverse technieken te combineren en het dynamische en krachtige karakter van touw te gebruiken in het werk. Kijkt u mee?

Vervolg van het project Touw als verbindende factor: diverse kleine werken van touw

Het vervolg van mijn project met touw manifesteert zich ook in experimenten op kleine schaal. Het zijn werkjes waarbij voorafgaand aan het maken maar weinig vast staat. Wel ontdek je al doende steeds meer wat de mogelijkheden zijn en welke keuzes ik wil maken. Kijkt u mee?

Multimediale presentatie van onderzoek Talentontwikkeling

Danseres Kim Tuerlings kon zich dankzij de subsidie Talentontwikkeling van Provincie Gelderland als solodanseres ontwikkelen. Kijkt u mee?

Nog meer zien?

We hebben door de jaren heen heel veel projecten in de spotlight gezet. U kunt via ons archief al deze projecten terugvinden!