Rijden zonder invloed

Alcohol, drugs of rijgevaarlijke medicijnen gaan niet samen met het verkeer. Achter het stuur blijf je scherp. Op de fiets, de scooter en in de auto.
Rijden zonder invloed

De BOB-campagne richt zich al jaren op het voorkomen van alcoholgebruik in het verkeer en is een belangrijk onderdeel van de Rijden Zonder Invloed-campagne in Gelderland en Overijssel. Rijden onder invloed van drugs en rijgevaarlijke medicijnen zorgen echter ook voor ongevallen.  De Rijden Zonder Invloed-campagne stimuleert dat iedereen nuchter rijdt; zonder alcohol, drugs en rijgevaarlijke medicijnen.

Samen met de provincie Overijssel zetten we veel acties in om verkeersdeelnemers bewust te maken van de gevaren van het rijden onder invloed en stimuleren we nuchter rijden, een BOB te laten rijden of alternatief vervoer te regelen. Dit doen we onder andere door gastlessen op middelbare- en MBO-scholen met de inzet van 3D-simulatoren, in stadscentra, op festivals, bij sportverenigingen, uitgaansgelegenheden en evenementen. De acties vind je op de website rijdenzonderinvloed.nl Kijk voor meer algemene informatie over BOB op Bob | Kom veilig thuis