MIT Haalbaarheidsprojecten MKB 2023

Heeft u als MKB’er plannen om duurzaam te innoveren binnen de actuele maatschappelijke uitdagingen? Vanaf 4 april 2023 9.00 uur gaat de regeling MIT Haalbaarheidsprojecten open en kunt u subsidie aanvragen voor een haalbaarheidsonderzoek.
Status: Bijna geopend
Wanneer: Deze subsidie geldt tot 13-9-2023 (6 maanden)
Voor wie: MKB-ondernemingen kunnen subsidie aanvragen.

Meer informatie over deze subsidie

Direct verder

Subsidie aanvragen

U vraagt uw subsidie aan via het Subsidieportaal. Om in te loggen heeft u e-Herkenning nodig. Staat u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wilt u iemand machtigen voor het indienen van uw aanvraag? Dat regelt u via ketenmachtiging.   

Na het inloggen komt u terecht bij het aanvraagformulier MIT Haalbaarheidsprojecten.

Wilt u op een later moment verder met uw subsidieaanvraag? Sla uw aanvraag dan op als concept. Dit concept vindt u terug in het Subsidieportaal onder ‘mijn subsidies’.

Om uw aanvraag alvast voor te bereiden, is het aanvraagformulier nu al beschikbaar. 
Let op: u kunt uw aanvraag pas verzenden vanaf 4 april 2023 om 09:00

In het overzicht met Veelgestelde vragen leest u welke informatie u bij uw aanvraag moet uploaden. We raden u aan om het aanvraagformulier vooraf te raadplegen en de benodigde bijlagen digitaal beschikbaar te hebben. Onder ‘Documenten en links’ vindt u documenten die u helpen bij de voorbereiding. Het verplichte format projectplan MIT-Haalbaarheidsproject vindt u daar ook.

 

Behandeling aanvraag

Voor deze subsidie is een totaalbedrag van € 2.000.000 beschikbaar. U kunt subsidie aanvragen totdat dit bedrag is bereikt. Meer informatie vindt u op de webpagina over subsidies met een subsidieplafond.

De ervaring heeft geleerd dat het subsidiebudget voor deze regeling op de 1e dag wordt overschreden. Door middel van een loting, uitgevoerd door een notaris, bepalen we daarom de volgorde van binnenkomst van alle complete aanvragen. Het is niet nodig om uw aanvraag direct om 9:00 in te dienen. Alle aanvragen die op 4 april zijn ingediend doen mee met de loting.

Na de loting wordt een deel van de projectplannen door een externe deskundige (OostNL) beoordeeld.

Wij vragen u rekening te houden met een afhandelingstermijn van 13 weken.

U krijgt schriftelijk bericht over het besluit op uw aanvraag.

Uw subsidie stap voor stap

In de video hiernaast ziet u hoe u subsidie aanvraagt en wat er daarna gebeurt.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999.