Versneld ambtenaren opleiden voor woningbouw in Gelderland

15-10-2021

Het gebrek aan ambtelijke capaciteit blijkt in veel gevallen een struikelblok voor het versnellen van de woningbouw. Provincie Gelderland wil gemeenten helpen door ambtenaren versneld op te leiden. Samen met stichting Werken in Gelderland bieden wij een traineeship aan. Speciaal voor starters binnen het ruimtelijke domein.

Gedeputeerde Peter Kerris: “We hebben meer woonspecialisten nodig om de woningbouw te versnellen. Samen met Werken in Gelderland en de Radboud Academy stomen we nieuw talent klaar voor een baan in het ruimtelijk domein.”

Te weinig personeel

De woningnood in Gelderland is hoog. Tot 2030 moeten er 85.000 woningen worden bijgebouwd. Al die bouwplannen moeten door gemeenten worden beoordeeld. De procedures zijn alleen maar complexer geworden. Door de regelgeving rondom stikstof en de nieuwe voorwaarden voor duurzaamheid en klimaatadaptie. Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving is gebrek aan gekwalificeerd personeel het grootste knelpunt.

Traineeship

Om ervoor te zorgen dat we onze doelen halen, bieden Werken in Gelderland, Radboud Academy en provincie Gelderland een traineeship aan. Bedoeld om starters in de arbeidsmarkt versneld op te leiden. De trainees krijgen een baan bij gemeenten of omgevingsdiensten. Naast deze baan volgen zij een gevarieerd opleidings- en coaching programma, ontwikkeld in samenwerking met Radboud Academy. In het programma is aandacht voor onderwerpen als: de omgevingswet en inwonersparticipatie, planologische procedures en klimaatadaptatie.

Aanmelden

De vacature komt maandag 25 oktober online op de website van Werken in Gelderland. Aanmelden kan tot 15 november 2021. Het eerste traineeship start in februari 2022 en zal bestaan uit een groep van 25 trainees.

Terug naar nieuwsoverzicht