Peter Kerris opent Natuurpark Kronenkamp

11-10-2019 Peter Kerris samen met dijkgraaf Hein Pieper en kinderen van basisschool De Hofmaat staan bij de plattegrond van het park

Vrijdag 11 oktober 2019 opende gedeputeerde Peter Kerris samen met dijkgraaf Hein Pieper en kinderen van basisschool De Hofmaat het Natuurpark Kronenkamp in Neede. Met steun van provincie Gelderland is de voormalige rioolzuivering RWZI omgebouwd tot een natuurpark waar recreatie en ontmoeting samen komen.

Buurtbewoners

Natuurpark Kronenkamp heeft een bijzondere plaats in de lokale samenleving. De unieke ligging, natuur en indrukwekkende bouwwerken maken het tot een plek waar ontmoeting, verbinding en samenwerking tot stand komt tussen en met de buurtbewoners. Meer dan 40 vrijwilligers hebben zich in wisselende samenstelling ingezet voor het ombouwen van de voormalige rioolzuivering in een duurzaam en leerzaam natuurpark.

Vleermuis Expositie

Het nieuwe ontmoetingscentrum staat centraal. Daar neem je deel aan vele (buurt)activiteiten rond natuur en cultuur. Naast de wisselende exposities ruimde het centrum een vaste plek in voor de vleermuis. Het dorp Neede benadrukt de bijzondere betekenis van het beestje door een permanente vleermuisexpositie en een geheel nieuw winterverblijf in een ander gebouw van de voormalige waterzuivering.

Open Lucht Theater

Natuurpark Kronenkamp ligt aan 2 woonwijken. Vanaf het begin zijn bewoners en organisaties nauw betrokken bij het park. Het biedt ruimte voor de integratie van statushouders, dagbesteding van ouderen en stageplaatsen voor de praktijkschool. Voor de leerlingen van basisschool De Hofmaat maakte ze een openluchttheatertje.

SteenGoed Benutten

Met het programma SteenGoed Benutten geeft provincie Gelderland leegstaande gebouwen een nieuwe bestemming. De rioolzuivering van RWZI was al 15 jaar niet meer in gebruik. Met steun van SteenGoed Benutten is het beeldbepalende gebouw van de rioolfilter omgebouwd tot een multifunctioneel ontmoetings- en bezoekerscentrum.

Terug naar nieuwsoverzicht