Railterminal Gelderland

Op deze website vindt u informatie over Railterminal Gelderland en Knoop 38. In het gebied rond afslag 38 van de A15 is de provincie Gelderland van plan om Railterminal Gelderland aan te leggen.
Impressie van de RTG
Laatst gewijzigd op: 1-november-2023

Hiermee draagt zij bij aan een reductie van de CO2-uitstoot door goederenvervoer over het spoor aantrekkelijker te maken. Ondertussen worden de A15 en de Betuweroute worden steeds drukker, is er een windmolenpark aangelegd, zijn er plannen voor een zonnepanelenveld en groeit bedrijventerrein Park15 verder. 

Al deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor het gebied tussen Ressen, Elst, Valburg, Slijk-Ewijk, Oosterhout en Nijmegen en de mensen die er wonen, werken en recreëren. Daarom pakken de provincie Gelderland, de gemeente Overbetuwe en de gemeente Nijmegen deze ontwikkelingen in samenhang op. De bundeling aan projecten en initiatieven noemen we Knoop 38, verwijzend naar de afslag aan de A15. 

Nieuwsbrieven

We houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Daarom versturen we nieuwsbrieven. Lees ze terug of meld u aan voor het ontvangen van de nieuwsbrief.

Contact

Railterminal Gelderland is een project van provincie Gelderland en gemeente Overbetuwe. Suggesties? We horen het graag!