Basisschool de Klepperbelt in Wezep

De Klepperbelt is een voormalige basisschool in Wezep. De locatie ligt tussen belangrijke verkeerswegen, namelijk de Stationsweg en de Keizersweg. Zowel de dorpskern van Wezep, het winkelcentrum Meidoornplein als het natuurgebied buiten Wezep bevinden zich op loopafstand.
De Klepperbelt

De Klepperbelt is een kenmerkend gebouw op een zichtlocatie in de kern van Wezep (gemeente Oldebroek) en omgeven door groen. Onderdeel van de locatie is een aangrenzend stuk openbaar groen. De locatie heeft nu een maatschappelijke bestemming.

De buitengevel van het gebouw is architectonisch bepalend en heeft daarom een mooie uitstraling naar de omgeving. Het schoolgebouw op deze locatie heeft voor het stedenbouwkundig beeld een positieve bijdrage naar zijn omgeving. Dat komt door de ruimtebeslag, het volume van het gebouw en de architectonische uitstraling.

Een warm thuis voor jongvolwassenen met een beperking

“In mijn baan als kerkelijk werker kwam ik in contact met een vader. Hij zocht een fijne woonplek voor zijn 18-jarige zoon die een beperking heeft. Zijn vrouw en hij wilden heel graag dat hun zoon in de buurt kon blijven wonen, maar in Wezep zijn nu eenmaal niet veel geschikte locaties”, vertelt Jan van Raalte. “Ik wilde hem graag helpen met zijn zoektocht. Ook Jan Duinkerken en Klaas Wiersma wilden iets doen, dus zo is het begonnen.”

“Via ons netwerk kwamen we in contact met meer ouders van kinderen met een beperking. Allemaal zochten zij een geschikte woonplek voor hun kind in de gemeente Oldebroek. Jan, Klaas en ik hebben zelf geen kinderen met een beperking, maar werden alle 3 geraakt door de verhalen van de ouders. Daarom besloten we Stichting Woonzorg De Plataan op te richten en op zoek te gaan naar een mooie woonplek voor hun kinderen.”

“De Klepperbelt is een geweldig gebouw midden in Wezep met het winkelcentrum en het treinstation om de hoek. We zijn heel blij met deze plek. In het gebouw komen 15 appartementen van ongeveer 40 vierkante meter, met een eigen woonkamer, keuken, badkamer, toilet en slaapkamer. Ook komt er een gezamenlijke keuken en - woonkamer en een aparte plek voor de zorgmedewerkers. Een aantal bewoners heeft namelijk 24/7 zorg nodig.”

Lees meer op woonzorgdeplataan.nl