Challenge Mijn huis staat in Gelderland

Extra woningen, minder leegstand, duurzame buurten. In een challenge koppelden we woningzoekenden aan leegstaande gebouwen. De challenge is in 2023 afgesloten.
Grafisch design met woningen getekend in Gelderland.
Laatst gewijzigd op: 27-november-2023

Veel mensen zoeken een huis, ook in Gelderland. Tegelijkertijd is er veel leegstand. We willen woningzoekenden helpen. Een deel van de oplossing zit in leegstaande gebouwen. Minder leegstand maakt een gebied prettiger om te wonen. Met de challenge 'Mijn huis staat in Gelderland' hebben we woningzoekenden aan leegstaande gebouwen gekoppeld. Zo zorgen we samen voor extra woningen, verminderen we leegstand en verduurzamen we buurten en wijken. Resultaat: Gelderland blijft een fijne plek om te wonen.

Over de challenge

Deze challenge startte eind 2019. Samen met ons en hun gemeente maakten de deelnemers een planwaarbij ze gebouwen verbouwen naar woningen en de directe omgeving naar een leefbaar gebied. Uiteindelijk is gekeken naar de transformatie van de gebouwen en naar de transformatie van of samenwerking met de omgeving. In 2023 is de challenge afgesloten met een prijsuitreiking.

Zo zorgen we samen voor extra woningen, verminderen we leegstand en verduurzamen we buurten en wijken. Resultaat: Gelderland blijft een fijne plek om te wonen.

De challenge ‘Mijn huis staat in Gelderland!’ is een initiatief van provincie Gelderland. Samen met de deelnemende gemeenten organiseerden we verschillende activiteiten die de deelnemers helpen hun projecten te realiseren.

De 6 stappen van de Challenge

De Challenge is opgebouwd uit 6 stappen. In de 1e stappen gingen we op zoek naar geschikte locaties en groepen deelnemers die met deze gebouwen aan de slag willen. Bekijk de video met de stappen en hieronder het stappenplan.

De groepen

5 groepen vormen de finalisten van de SteenGoed Benutten challenge; Mijn huis staat in Gelderland, op 5 locaties in Gelderland. Lees meer over de groepen en locaties.