Challenge Mijn huis staat in Gelderland

Extra woningen, minder leegstand, duurzame buurten.
Grafisch design met woningen getekend in Gelderland.
Laatst gewijzigd op: 21-maart-2023

Veel mensen zoeken een huis, ook in Gelderland. Tegelijkertijd is er veel leegstand. We willen woningzoekenden helpen. Een deel van de oplossing zit in leegstaande gebouwen. Minder leegstand maakt een gebied prettiger om te wonen. We koppelen daarom met de challenge 'Mijn huis staat in Gelderland' woningzoekenden aan leegstaande gebouwen. Zo zorgen we samen voor extra woningen, verminderen we leegstand en verduurzamen we buurten en wijken. Resultaat: Gelderland blijft een fijne plek om te wonen.

Over de challenge

Samen met ons en hun gemeente maken de deelnemers een plan, verbouwen ze de gebouwen naar woningen en de directe omgeving naar een leefbaar gebied. En dat in de vorm van een challenge. Uiteindelijk wordt zowel gekeken naar de transformatie van de gebouwen, als naar de transformatie van of samenwerking met de omgeving. In 2023, wanneer alle projecten een flink eind op weg zijn, sluiten we de challenge af met een prijsuitreiking.

Zo zorgen we samen voor extra woningen, verminderen we leegstand en verduurzamen we buurten en wijken. Resultaat: Gelderland blijft een fijne plek om te wonen.

De challenge ‘Mijn huis staat in Gelderland!’ is een initiatief van provincie Gelderland. De organisatie van de challenge doen we samen met de deelnemende gemeenten. Samen organiseren we verschillende activiteiten die de deelnemers helpen hun projecten te realiseren.

De 6 stappen van de Challenge

De Challenge is opgebouwd uit 6 stappen. In de 1e stappen gingen we op zoek naar geschikte locaties en groepen deelnemers die met deze gebouwen aan de slag willen. Bekijk de video met de stappen en hieronder het stappenplan.

De groepen

5 groepen vormen de finalisten van de SteenGoed Benutten challenge; Mijn huis staat in Gelderland, op 5 locaties in Gelderland. Lees meer over de groepen en locaties.