Winnaars beste fietswerkgevers van Gelderland

Landelijk mobiliteitsplatform ‘Zo Werkt Het’ voerde de afgelopen maanden campagne om de beste Fietswerkgever van Nederland te vinden.
Gepubliceerd op: 9-november-2023

En met succes! Vanuit de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen en vanuit de rest van Gelderland hebben werknemers hun bedrijf genomineerd omdat zij vinden dat zij de beste Fietswerkgever van Nederland hebben. Mobiliteitsregio’s Gelderland en Arnhem-Nijmegen kozen ieder 3 regionale winnaars in de categorieën 1-50 werknemers, 51-200 werknemers en 200 en meer werknemers.

Winnaars mobiliteitsregio Arnhem-Nijmegen

In Arnhem-Nijmegen zijn Bureau Objectief in Nijmegen, Astrum College in Velp en provincie Gelderland als winnaars uit de bus gekomen. Deze bedrijven doen meer dan het zorgen voor goede fietsenstallingen en -faciliteiten. Bureau Objectief heeft bijvoorbeeld een aantrekkelijke fiscale regeling voor werknemers die een fiets aanschaffen, het Astrum College doet actief mee aan diverse challenges en de ‘Fiets naar je werk dag’ en provincie Gelderland heeft een fietsvergoeding per kilometer die hoger ligt dan de autovergoeding.

Winnaars mobiliteitsregio Gelderland

In de overige regio’s in Gelderland zijn de winnaars: ROVA Achterhoek, BOOT ingenieurs in Veenendaal en politie Nederland. Al deze bedrijven hebben hun basisvoorzieningen goed op orde. Voldoende fietsenstallingen, reparatiesetjes beschikbaar en ruimte om fietskleding op te bergen. Daarnaast heeft ROVA bijvoorbeeld fiscaal aantrekkelijke regelingen voor hun werknemers, bij BOOT ingenieurs kunnen werknemers die met de fiets komen punten sparen via een app en politie Nederland zet een promotieteam in om fietsgebruik te stimuleren.

Bekendmaking landelijke winnaars

Naast de regionale prijzen, is het ook mogelijk om landelijk in de prijzen te vallen. Op dinsdag 21 november 2023 maakt een onafhankelijke jury bekend welke bedrijven zich de beste Fietswerkgever van Nederland per categorie mogen noemen. Bij deze digitale uitreiking ontvangen de landelijke winnaars de felbegeerde Zo Werkt Het Award 2023.

Over Zo Werkt Het

Zo Werkt Het is een landelijke campagne van provincie Gelderland én alle andere mobiliteitsregio's in Nederland. Provincie Gelderland wil hiermee werkgevers stimuleren om werknemers slim en schoon te laten reizen. Via provincie Gelderland zijn alle Gelderse regionale werkgeversaanpakken aangesloten op de campagne. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ondersteunt de campagne en de regionale werkgeversaanpakken. Meer over deze campagne en andere (regionale) campagnes vind je op www.zowerkthet.nl/award

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?