Werkzaamheden verbindingswegen A28 bij knooppunt Hattemerbroek

Provincie Gelderland voert van 20 september tot en met 30 september 2023 werkzaamheden uit aan een aantal verbindingswegen op de A28 bij knooppunt Hattemerbroek.
Gepubliceerd op: 15-september-2023

Vanwege deze werkzaamheden zijn in het knooppunt de verbindingswegen van de A28 Amersfoort richting Kampen en Apeldoorn en de verbindingsweg van Kampen richting Amersfoort afgesloten voor alle verkeer. De omleidingen staan met borden aangegeven. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Werkzaamheden

De locatie van de in-en uitvoegstrook van de A28 en knooppunt Hattemerbroek wordt verplaatst.  Zo kan het verkeer vanaf de nieuwe aansluiting Wezep op een veilige manier de snelweg A28 op en af rijden. Zo is er straks voldoende afstand tussen de nieuwe aansluiting van Wezep op de A28 en knooppunt Hattemerbroek.

Omleiding

Er wordt gewerkt van woensdag 20 september tot en met zaterdag 30 september. Gedurende de werkzaamheden zijn de volgende verbindingswegen van knooppunt Hattemerbroek afgesloten voor doorgaand verkeer: 

  • De verbindingswegen van A28 Amersfoort naar de N50 Kampen en de A50 Apeldoorn. Het verkeer wordt omgeleid via aansluiting Zwolle-Zuid (18). Weggebruikers keren daar richting Amersfoort en kunnen vanaf de oostzijde van het knooppunt Hattemerbroek hun weg richting Apeldoorn en Kampen vervolgen.
     
  • De verbindingsboog vanaf de N50 Kampen naar de A28 richting Amersfoort. Het verkeer wordt omgeleid via de klaverbladen van knooppunt Hattemerbroek.

Nieuwe aansluiting Wezep en bedrijvenpark H2O

Het wegennet wordt aangepast voor de nieuwe aansluiting van Wezep en bedrijvenpark H2O op de A28. Hierdoor wordt het voor de inwoners van Wezep plezieriger wonen. Minder overlast van vrachtverkeer, veiliger en schonere lucht.  De aansluiting met het bedrijventerrein H2O wordt beter. Dat is goed voor de ondernemers op dit terrein. Naar verwachting is de nieuwe aansluiting medio 2024 gereed. Actuele informatie staat op: www.gelderland.nl/H2O 

Werkzaamheden in de regio

Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Er worden aan verschillende wegen in de regio werkzaamheden uitgevoerd. Voor deze werkzaamheden is het soms nodig om (snel)wegen af te sluiten. De werkzaamheden, afsluitingen en omleidingsroutes worden nauwkeurig afgestemd met gemeenten en Rijkswaterstaat.  

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?