Werkzaamheden N322 Rossum - Beneden-Leeuwen

Provincie Gelderland voert van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november 2022 werkzaamheden uit aan de provinciale weg N322.
Gepubliceerd op: 21-oktober-2022

De werkzaamheden vinden plaats tussen de rotonde N322/N323 (Prins Willem Alexanderweg/Maas en Waalweg) in Beneden-Leeuwen en de aansluiting met de Nieuwe Weg bij Wamel in West Maas en Waal.

Bochtverbreding en vervanging asfalt

In voorbereiding op de vervanging van de asfaltdeklaag op de N322 worden eerst de bochten van de N322 naar de zijwegen ‘Van Heemstraweg’ verbreedt. Het wegvak op de N322, vanaf het kruispunt met de Nieuwe Weg tot de rotonde N322/ N323 Beneden-Leeuwen krijgt een nieuwe, geluidsreducerende asfaltdeklaag. Door de asfaltdeklaag te vervangen blijft het wegdek veilig voor gemotoriseerd verkeer.

Verkeershinder 

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden van maandag 31 oktober tot en met woensdag 2 november (09.00 - 16.00 uur) wordt het gemotoriseerd verkeer langs de werkzaamheden geleid.

Wegafsluiting tijdens 3 avonden en 2 nachten

Het asfaltonderhoud wordt uitgevoerd van woensdag 2 november tot en met vrijdag 4 november tussen 20.00 uur en 06.00 uur. Tijdens deze werkzaamheden geldt een afsluiting voor gemotoriseerd verkeer vanaf het kruispunt met de Nieuwe Weg bij Wamel tot de rotonde N322/ N323 in Beneden-Leeuwen. Overdag blijft de N322 bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer.

Voor de veiligheid van weggebruikers en werkers aan de weg is het noodzakelijk de weg af te sluiten. Mochten de werkzaamheden uitlopen, dan geldt de wegafsluiting ook voor vrijdag 4 november, 20.00 uur tot en met zaterdag 5 november 06.00 uur.

Doorgaand verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes: 

  • Gemotoriseerd verkeer vanuit Wamel richting Beneden-Leeuwen wordt omgeleid vanaf kruising N322/ Nieuwe Weg bij Wamel via Nieuwe Weg, Dijkgraaf de Leeuwweg, Sluissestraat en Veesteeg. 
  • Gemotoriseerd verkeer vanaf N323/A15 en het verkeer vanuit N322/ Maas en Waalweg en Beneden- Leeuwen wordt omgeleid via de Veesteeg, Sluissestraat, Dijkgraaf de Leeuwweg en de Nieuwe weg.

Fietsers en voetgangers worden met borden langs de werkzaamheden geleid. De woningen in de buurt van de rotondes blijven bereikbaar. De omleidingsroutes zijn afgestemd met gemeente West Maas en Waal.

Plan uw reis

Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken hinder voor de weggebruiker, die de provincie zoveel mogelijk probert te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Door goed op te letten, de maximumsnelheid niet te overtreden en de regels te volgen, werken we samen aan een veilig verkeer in Gelderland. 

 

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?