Werkbezoek zorgondernemers in Health Valley Nijmegen

Op donderdagochtend 1 september bracht gedeputeerde Helga Witjes een werkbezoek aan zorginnovatienetwerk Health Valley. Op Novio Tech Campus en bij het Radboudumc sprak ze met instellingen, organisaties en ondernemers, die bezig zijn met innovaties voor gezondheid en zorg.
Gepubliceerd op: 2-september-2022

Gedeputeerde economie, Helga Witjes: "Er gebeurt veel in het zorg-innovatienetwerk in Nijmegen. Daar koppelt Health Valley innovatieve ondernemers aan kennis-, onderzoeks- en zorginstellingen. En dat werpt zijn vruchten af. Zorg is en blijft mensenwerk, maar technologische mogelijkheden kunnen daar bij helpen. Zo heb ik een prachtige nieuwe manier gezien om open wonden te behandelen. De praktijktesten tonen een snellere genezing én 60% meer kans op genezing van open wonden. Dit soort innovaties dragen niet alleen bij aan een gezond leven maar ook aan verdienkansen voor ondernemers.”

Innovatieve Gelderse ondernemers

Zo werkt het bedrijf Plasmacure aan een koud plasma oplossing, waarmee ze chronische wonden de wereld uit willen helpen. Wilfred den Hartog, CEO van Plasmacure vertelde hoe er bij het Radboudumc en ander ziekenhuizen in Nederland op dit moment al onderzoeken lopen om aanvullende klinische gegevens te verzamelen. Daarnaast liet Marco de Boer van Predica Diagnostics zien hoe de CervicaDx-test nog eerder en met een hogere specificatie baarmoederhalskanker en -afwijkingen bij vrouwen kunnen detecteren.

Gezond leven

Provincie Gelderland draagt financieel bij aan Health Valley. Het zorg-innovatienetwerk Health Valley is ontstaan in Nijmegen en identificeert vraagstukken in de zorg, brengt kennisinstellingen, zorginstellingen en bedrijven bij elkaar en versnelt innovaties met inzet van technologie. Zo kunnen bedrijven en kennisinstellingen bijdragen aan oplossingen voor een gezond leven en daarmee geld verdienen.


 

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?