Wegwerkzaamheden N831 in Velddriel richting Rossum

Op maandag 5 juni start de fase 2. Dan vindt onderhoud aan N831 plaats vanaf de rotonde Wordenseweg tot aan de kruising Hoorzik.
Gepubliceerd op: 23-mei-2023

Dit deel is afgesloten voor verkeer. De kruising N831 – Hoorzik is open voor verkeer. Er zijn verkeersregelaars aanwezig tussen 6.00 en 19.00 uur. De rotonde gaat op vrijdag 9 juni om 17.00 uur weer open. Het wegdeel tussen de rotonde en Hoorzik blijft dan nog afgesloten voor verkeer.

Omleidingen

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N322 en de A2. Bestemmingsverkeer en fietsers worden lokaal omgeleid met behulp van borden. Tijdens de werkzaamheden aan de rotonde Wordenseweg wordt lokaalverkeer omgeleid met borden via de Sellikstraat, Laarstraat en Duitse Weistraat. Er zijn verkeersregelaars aanwezig tussen 6.00 en 19.00 uur. De werkzaamheden hebben gevolgen voor de buslijn, die gebruik maakt van deze rotonde. De vervoerder informeert de reizigers hierover. 

Sluipverkeer

Provincie Gelderland roept verkeersdeelnemers op de aangegeven omleidingsroutes te gebruiken. Via navigatiesystemen en verkeersborden worden verkeersdeelnemers richting de aangegeven omleidingsroute geleid. Als gevolg van de wegafsluiting en omleiding rijdt er nu veel (sluip-)verkeer op de omliggende wegen in de gemeente Maasdriel. Provincie en gemeenten hebben hierover contact om mogelijke maatregelen te bespreken als de situatie daar om vraagt.

Samen overlast verminderen  

Bij het werken aan de weg doet provincie Gelderland er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes worden zo kort mogelijk gehouden. Met als resultaat een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig doorstroomt. De provincie roept weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximumsnelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars. Zo houden we rekening met elkaar. En werken we samen aan veilig verkeer.

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?