Weekendafsluiting Cora Baltussenallee tussen Driel en Arnhem-Zuid

Van vrijdag 14 oktober, 21.00 uur tot en met maandag 17 oktober 06.00 uur vervangt provincie Gelderland de asfaltdeklaag op de Cora Baltussenallee (N837). Het weggedeelte tussen de rotonde Verlengde Rijnstraat en de kruising met de Grote Molenstraat is daarom voor al het verkeer afgesloten.
Gepubliceerd op: 11-oktober-2022

Dit is voor de veiligheid van weggebruikers en de werkers aan de weg. Bestemmingsverkeer wordt vanuit Arnhem-Zuid omgeleid via Driel. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A50

Vervanging asfalt nodig

Het asfalt op de N837 tussen de rotonde Verlengde Rijnstraat en de kruising met de Grote Molenstraat is aan vervanging toe. Provincie Gelderland vervangt het asfalt met een nieuw soort, duurzaam asfalt, waarin bitumen is verrijkt met een epoxy. Dit nieuwe asfalt gaat langer mee en is beter bestand tegen zwaar autoverkeer en weersinvloeden.

Omleidingsroutes

Doorgaand verkeer uit het zuiden op de A50 wordt omgeleid via de A50 en de A12. Doorgaand verkeer op de A50 uit het noorden wordt omgeleid via de A15 en de A325. Bestemmingsverkeer in Arnhem-Zuid volgt de omleiding bij de eerste rotonde via Driel, de Verlengde Rijnstraat, Broeksingel, Dorpstraat, Honingveldsestraat en de Grote Molenstraat. Verkeer vanuit Arnhem Zuid richting A50 volgt de omleiding via Driel via de Grote Molenstraat, Honingveldsestraat, Dorpstraat, Broeksingel en de Verlengde Rijnstraat. De rotonde Verlengde Rijnstraat blijft toegankelijk voor verkeer vanuit de A50 richting Driel en de zijwegen Elster Grindweg en de Langstraat. De kruising met Grote Molenstraat blijft bereikbaar voor verkeer vanuit Arnhem-Zuid richting Driel en Elst. De omleiding zijn met borden langs de weg aangegeven. Aanliggende woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Op www.bereikbaargelderland.nl staan de actuele afsluitingen en omleidingsroute.

Samen overlast verminderen

Bij het werken aan de weg doet de provincie er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van  omleidingsroutes houden we zo kort mogelijk.  En het resultaat is een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig door stroomt. We roepen weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximum snelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars. Zo houden we rekening met elkaar én werken we samen aan veilig verkeer.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op www.gelderland.nl/N837. Voor vragen kunt u op werkdagen contact opnemen met het Provincieloket, telefoonnummer 026 359 99 99 of per e-mail  provincieloket@gelderland.nl.

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?