Versnelde bouw sociale huurwoningen in Silvolde

Met steun van provincie Gelderland bouwt woningcorporatie Wonion 16 sociale huurwoningen in Silvolde, gemeente Oude IJsselstreek. 8 van de 16 woningen worden levensloopbestendig gebouwd en de omgeving wordt groen ingericht.
Gepubliceerd op: 22-maart-2023

De woningnood in Gelderland is hoog. Er worden te veel dure en te weinig betaalbare huizen gebouwd. We steunen gemeenten met de bouw van sociale huurwoningen om starters een kans op een woning te geven die bij hun past.

  • Peter Kerris, Gelders gedeputeerde wonen

Reeënstraat in Silvolde

Woningbouwprojecten kosten vaak meer geld dan ze opleveren. Met de tender betaalbaar wonen wil de provincie dat financiële tekort verkleinen. Gemeente Oude IJsselstreek ontvangt een bijdrage van 216.000 euro voor de bouw van 16 sociale huurwoningen aan de Reeënstraat in Silvolde. Het terrein ligt al langere tijd braak. De helft van de woningen wordt levensloopbestendig gebouwd. De omgeving wordt heringericht met veel aandacht voor groen, klimaatadaptatie en biodiversiteit. 

Tender betaalbaar wonen

In 2022 heeft de provincie de tender betaalbaar wonen ingesteld. Vijf  gemeenten kregen al een bijdrage om de bouw van sociale huurwoningen te versnellen. Twee projecten zijn al druk bezig met de bouw. Veluwonen verandert in Brummen voormalig schoolterrein Krullevaar in 16 huurwoningen. In Wageningen bouwt de Woningstichting op de plek waar de Ireneschool stond 12 woningen en 24 appartementen in de sociale huur. Naar verwachting kunnen de eerste huurders er in september 2023 in.

Meld nog dit jaar uw project aan

Gemeenten kunnen in 2023 nog subsidie aanvragen voor woningbouwprojecten met minimaal 10 sociale huurwoningen (gebouwd door een woningcorporatie) en met een financieel tekort. In totaal is er 2,5 miljoen euro beschikbaar.

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?