Startschot Esport Talent Center Gelderland

Vrijdag 10 juni is om 15.00 op Papendal de aftrap van het nieuwe Esports Talent Center Gelderland. Het centrum gaat jonge ambitieuze esporters begeleiden met professionele trainers in eracing, Valorant en FIFA. Ook worden talenten gecoacht door voedings- en lifestylecoaches.
Gepubliceerd op: 7-juni-2022

Naast talentontwikkeling worden wetenschappelijk onderzoek, innovatie en voorlichting rond het thema esports verbonden. Het startschot voor de eerste erace wordt gegeven door gedeputeerde sport Jan Markink.

Coaches en advies

Het centrum gaat Gelderse jongeren begeleiden in drie spellen die populair zijn onder jongeren en toekomstperspectief bieden. Afgelopen tijd werden er try-outs gedaan onder begeleiding van de professionele trainers. Daaruit zijn 11 jongeren geselecteerd. De jongeren komen één dagdeel in de week trainen in het esport centrum op Papendal en krijgen begeleiding op afstand.

De esport coach voor Valorant is Milan. Hij is wereldkampioen met zijn team. ‘Ik heb de jongeren met name geselecteerd op passie voor het spel. Je moet echt een enorme motivatie hebben, anders kom je er niet.’ aldus Milan. Andere trainers zijn Renzo Oemrawsingh voor FIFA en Isaac Gillissen voor eracing.  

Verantwoord gamen op topniveau

Markink: ‘Als je aan volleybal of voetbal doet heb je vaak bij de vereniging een coach om te trainen en teamleden waar je van kan leren. Jongeren die verder willen komen in Esports zitten alleen op hun zolderkamer zonder begeleiding.’ Bij het Esports Talent Center Gelderland worden talentvolle jongeren daarom geholpen om verantwoord te gamen op topniveau. De provincie Gelderland draagt de komende jaren maximaal €500.000 bij aan het nieuwe centrum.

Verschillende partners zijn betrokken bij ontwikkeling en realisatie van de plannen, waaronder House of Esports, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Radboud Universiteit, Kenniscentrum Sport, OnePlanet, Logitech, Vertigo 6, Papendal, de Gelderse Sport Federatie en Topsport Gelderland. 

Programma vrijdag 10 juni & aanmelden

15.00 uur     Officiële startschot sportgedeputeerde Jan Markink en esporters
15.30 uur     Presentatie sporttechnisch coördinator Donny Stumpel + demo esporters
16.00 uur     Presentatie van de pijlers Voorlichting; Onderzoek; Innovatie
16.30 uur     Afsluitende borrel

Aanmelden graag voor donderdag 12.00 via r.tol@gelderland.nl of deze link.

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?