Provincie Gelderland draagt bij aan fietspad Grote Griet in Arnhem

Provincie Gelderland draagt bij aan een veiliger fietspad in de gemeente Arnhem. Het gaat om het verbreden van het fietspad tussen de wijk Schuytgraaf en het centrum van Arnhem.
Gepubliceerd op: 23-mei-2023

Tussen de Drielsedijk en de Eldensedijk wordt het bestaande fietspad verbreed van 2 naar 4,5 meter en openbare verlichting aangebracht. Dit verbetert de fietsveiligheid en het fietscomfort voor de ruim 2.700 fietsers die dagelijks gebruik maken van deze fietsroute.

“We stimuleren investeringen van gemeenten in fietspaden. Want fietsen is gezond en schoon. En dat vraagt ook om aantrekkelijke fietspaden. Voor scholieren, die niet met de bus willen, voor inwoners die op bezoek gaan of naar de winkel en voor forenzen, die niet in de file willen staan.”, aldus Gelders gedeputeerde voor mobiliteit Helga Witjes.

Veiliger

Provincie Gelderland maakt fietsen aantrekkelijker, zodat meer gefietst wordt. Speciale aandacht is  er voor het vergroten van de verkeersveiligheid, met extra aandacht voor de kwetsbare fietsers. In totaal draagt provincie Gelderland € 314.352 bij op een totaal van € 628.703.

Bijdragen aan gemeenten

Gemeenten kunnen voor maatregelen aan fietspaden subsidie bij de provincie aanvragen. Deze bijdragen aan grotere projecten gelden alleen voor gemeentelijke fietspaden, die op het Hoofdfietsnet liggen. Daar vallen de belangrijkste fietsverbindingen in Gelderland onder. 

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?