Provinciale bijdrage voor aanleg vrij liggende fietspaden Nijkerk

Provincie Gelderland draagt bij aan de aanleg van vrij liggende fietspaden in de gemeente Nijkerk.
Gepubliceerd op: 2-februari-2023

Het gaat om vrij liggende fietspaden aan beide zijden van de Frieswijkstraat in het centrum van Nijkerk. Gelderland draagt ruim 2 ton bij aan deze nieuwe fietspaden vanuit het centrum van Nijkerk richting Nijkerkerveen, Hoevelaken en Amersfoort. Het bestaande fietspad wordt veel gebruikt door scholieren en forenzen en verbindt de hoogwaardige fietsroute Amersfoort Nijkerk met de doorfietsroute richting Putten.

“Met goede fietspaden bieden we een gezond en schoon alternatief voor scholieren, die niet met de bus willen en voor forenzen, die niet in de file willen staan. Daarom dragen we ook bij aan het opknappen en verbeteren en veiliger maken van gemeentelijke fietspaden”, aldus Gelders gedeputeerde voor mobiliteit Helga Witjes.

Meer fietsen

Provincie Gelderland wil fietsen aantrekkelijker maken, zodat in 2030 35% van de verplaatsingen per fiets gebeurt. Hiervoor werkt Gelderland aan het aanleggen van nieuwe en verbreden van bestaande fietspaden en stimuleert de provincie  fietsen en lopen op de korte afstanden. Daarnaast werkt provincie Gelderland aan het vergroten van de verkeersveiligheid, met extra aandacht voor de kwetsbare fietsers.

Veiliger

Gemeenten kunnen voor maatregelen aan hun fietspaden subsidie bij de provincie aanvragen. Naast kleinere maatregelen zoals het aanbrengen van een kantlijn van het fietspad, gaat het ook om bijvoorbeeld grotere aanpassingen. Zoals voor het aanleggen van vrij liggende fietspaden, die veiliger zijn. Deze bijdragen aan grotere projecten gelden alleen voor gemeentelijke fietspaden, die op het Hoofdfietsnet liggen. Daar vallen de belangrijkste fietsverbindingen in Gelderland onder.

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?