Opening tentoonstelling kunstcollectie Provincie Gelderland 'Hoofd in de wolken, voeten op de grond'

Eens per jaar organiseren we een tentoonstelling met werken uit de kunstcollectie van provincie Gelderland. Dit jaar is het thema aarde. Kunstenaars laten ons met hun werk zien hoe mooi de aarde is. U bent van harte welkom om bij de opening van de Tentoonstelling ‘Hoofd in de wolken, voeten op de grond’ te zijn.
Gepubliceerd op: 6-september-2023

We leven in een tijdperk waarin de invloed van de mens op de aarde groter is dan ooit. Kijk bijvoorbeeld naar alle maatschappelijke wensen die er zijn als het gaat wonen, werken en leven. Dat betekent heel veel voor de ruimtelijke opgaven die er in onze provincie zijn. Tegelijkertijd leven we meer in de stad en staan we minder in verbinding met het leven op het platteland. Met waar ons voedsel vandaan komt en met het leven in en met de natuur. 

Tijd om eens stil te staan bij de grond onder onze voeten. We nodigen je uit een rondreis te maken langs de kunstwerken. Onderweg reis je van de bodem, via planten en wilde dieren, de hoek om naar het platteland. Om daarna de stad in te gaan en vanuit een hoog gebouw over de stad uit te kijken en vervolgens door de wolken de ruimte in te gaan. 

Een rondreis van korstmos tot kosmos, en weer terug op aarde. En dat alles op een paar vierkante meter in het Huis der Provincie. 

  • Wat: Opening door Peter Drenth, gedeputeerde Erfgoed en Cultuur
  • Wanneer: Woensdag 13 september 2023 
  • Tijd: Vanaf 12.30 uur inloop met broodjes, opening 13.00 uur 
  • Waar: Noordgalerij, Huis der Provincie, Markt 11 6811 KC Arnhem 

Provincie Gelderland is ambassadeur voor de Gelderse beeldende kunst. We hebben een eigen kunstcollectie. Vanaf 1970 verzamelen we hedendaagse kunst. Met name werken gemaakt door kunstenaars die binding hebben met Gelderland en werken die Gelderland verbeelden. We willen dat onze kunstcollectie voor iedereen te beleven is. Daarom organiseren we jaarlijks tentoonstellingen en verzorgen we rondleidingen. Ook lenen we kunst uit aan openbare instellingen en aan musea.  

Wij zien u graag woensdag 13 september om 12.30 uur. 
Aanmelden kan tot en met vrijdag 8 september per mail .

Bent u verhinderd, dan kunt u de tentoonstelling vanaf 14 september 2023 tot en met medio februari 2024 bezoeken op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur. 

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?