Onderhoud viaducten over de N322 tussen Beneden-Leeuwen en Bergharen

Provincie Gelderland voert tussen maandag 12 juni en vrijdag 14 juli 2023 werkzaamheden uit aan vier viaducten over de Maas en Waalweg (N322). Het gaat om de viaducten aan de Deestersteeg, Scharenburg, Schriksestraat en Betenlaan. Tijdens de werkzaamheden zijn de viaducten afgesloten.
Gepubliceerd op: 26-mei-2023

Verkeer kan gebruik blijven maken van de N322 tijdens de werkzaamheden. Voor de bereikbaarheid worden de werkzaamheden gespreid zodat er minimaal twee viaducten open zijn. 

Werkzaamheden

Op de viaducten Deestersteeg, Scharenburg en de Schriksestraat vervangt de provincie het asfalt en op alle vier de viaducten worden de voegovergang vernieuwd. Die zorgt ervoor dat het brugdek bij warm weer ruimte heeft om te ‘werken’. Met deze werkzaamheden onderhouden we het viaduct.  

Bereikbaarheid 

Van maandag 12 juni tot en met vrijdag 14 juli 2023 werken we aan de viaducten. We spreiden de werkzaamheden uit zodat deze voor zo min mogelijk overlast zorgen. Er zijn altijd minstens twee andere viaducten wel bereikbaar. Zo is er altijd een omleiding op korte afstand mogelijk.  Tijdens de werkperiode zijn de viaducten afgesloten. Alleen het viaduct bij de Betenlaan is buiten reguliere werktijden beschikbaar. 

Afsluitingen 

  • Viaduct Deestersteeg: maandag 12 juni tot en met vrijdag 23 juni 2023. Het viaduct is in die periode volledig voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. De toe- en afritten tussen Deestersteeg en de Maas en Waalweg (N322) zijn ook afgesloten. 
  • Viaduct Scharenburg: maandag 26 juni tot en met vrijdag 7 juli 2023. Het viaduct is in die periode volledig voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. De toe- en afritten tussen Scharenburg en de Maas en Waalweg (N322) blijven open. 
  • Viaduct Schriksestraat: maandag 10 juli tot en met vrijdag 14 juli 2023. Het viaduct is in die periode volledig voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. 
  • Viaduct Betenlaan: woensdag 12 juli en vrijdag 14 juli 2023. Het viaduct is in die periode tijdens werkuren voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Buiten reguliere werktijden is het viaduct werk open. 

Omleidingen 

Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes voor doorgaand verkeer. Voor hulpdiensten blijft de weg bereikbaar. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de viaducten, alleen op de Betenlaan worden ze tijdens werktijd omgeleid met borden. De omleidingsroutes voor gemotoriseerd staan op de borden langs de weg en op www.gelderland.nl/n322

Samen overlast verminderen  
Bij het werken aan de weg doet provincie Gelderland er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes worden zo kort mogelijk gehouden. Met als resultaat een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig doorstroomt. De provincie roept weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximumsnelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars. Zo houden we rekening met elkaar. En werken we samen aan veilig verkeer. 

Meer informatie 

Kijk op onze projectpagina voor de meest gestelde vragen en de projectinformatie: www.gelderland.nl/n322

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?