Nieuwe rotonde en vrijliggend fietspad op N831 bij Velddriel

Vanaf 27 juni tot voorjaar 2023 voert provincie Gelderland groot onderhoud uit aan de N831 tussen de grote rotonde N831/N322 (Alemse stoep) en de aansluiting met A2 (afrit Kerkdriel).
Gepubliceerd op: 15-juni-2022

Naast onderhoud aan het asfalt voert provincie Gelderland enkele maatregelen uit om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het groot onderhoud vindt in delen plaats. Het 1e deel loopt van van 27 juni tot en met vrijdag 29 juli 2022. De voorbereidende werkzaamheden zijn op het wegvak tussen rotonde N831/N322 (Alemsestoep) en rotonde bij Wordenseweg. Het asfaltonderhoud is tussen de aansluiting met de A2 en rotonde Wordenseweg. Vanaf medio augustus is meer bekend over de planning van de werkzaamheden na deze zomer. 

Werkzaamheden en aanpassingen

Op de gehele N831, vanaf de grote rotonde N831/N322 (Almensestoep) en de aansluiting met A2 (afrit Kerkdriel) is onderhoud aan het asfalt nodig. Tijdens dit onderhoud worden ook andere noodzakelijke aanpassingen en verbeteringen meegenomen. Deze werkzaamheden worden gecombineerd om de overlast voor bewoners en verkeer zoveel mogelijk te beperken en vanwege de verkeersveiligheid. Een overzicht van de planning en werkzaamheden staat op www.gelderland.nl/N831-hedel-rossum. Omwonenden met vragen kunnen in het informatiecentrum N831 op Nijverheidsstraat 3 in Kerkdriel terecht op maandag 20 juni, woensdag 22 juni en dinsdag 28 juni tussen 15.00 en 19.30 uur.  

Werkzaamheden in de avond en nacht

Het asfaltonderhoud tussen aansluiting A2 en rotonde bij Wordenseweg voert provincie Gelderland tussen maandag 18 juli tot en met donderdag 21 juli uit tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Bedrijven in Velddriel, Kerkdriel en in die omgeving blijven zo ook overdag bereikbaar. De keuze voor het werken in de avond en nacht is in overleg met gemeente Maasdriel, politie en hulpverleningsdiensten gemaakt. Vrijdag 22 juli is een reserve dag voor uitlopende werkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden is de weg afgesloten in verband met veiligheid. Bestemmingsverkeer en fietsers worden lokaal omgeleid. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Veiliger voor fietsers

Provincie Gelderland en gemeente Maasdriel willen de N831 tussen Velddriel en Rossum verkeersveiliger inrichten. Om ervoor te zorgen dat het verkeer in de toekomst vlot en veilig kan doorrijden, bouwt de provincie het kruispunt N831/ Provincialeweg met Hoorzik om naar een rotonde. Ten zuiden van deze nieuwe rotonde, tussen Velddriel en Hoorzik, wordt de bebouwde kom verruimd. De maximum snelheid wordt hiermee verlaagd van 80 kilometer per uur naar 50 kilometer per uur. Ten noorden van de nieuwe rotonde komt een vrijliggend fietspad. Fietsers kunnen dit fietspad, zonder hinder van het gemotoriseerd verkeer, in twee richtingen gebruiken.  

Omleiding in de avond en nacht

Tijdens het groot onderhoud geldt een adviesroute voor doorgaand verkeer in beide richtingen via de N322. Dit staat met borden langs de weg aangegeven. Van maandag 18 juli tot en met donderdag 21 juli geldt een omleidingsroute tussen 19.00 uur en 06.00 uur. Dan is de weg tussen aansluiting A2 en rotonde bij Wordenseweg afgesloten voor doorgaand verkeer.  Inwoners van Kerkdriel, Velddriel en omgeving kunnen de A2 bereiken via de N322 (via de rotonde Wordenseweg op de N831 en de grote rotonde N831/N322 (Alemsestoep). Verkeer vanaf de A2 (uit de richting ‘s-Hertogenbosch en Utrecht) rijdt naar Kerkdriel, Velddriel en omgeving via afrit ‘Zaltbommel’ (afritnummer 17) via de N322.

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?