Naamwedstrijd voor de nieuwe fietsroute tussen Ede en Wageningen

Tussen Ede en Wageningen komt een nieuwe hoogwaardige fietsroute. Een prachtige route door een bosrijke omgeving, met veilige kruisingen, vlak asfalt en brede fietspaden. Zo’n mooie route heeft natuurlijk een mooie naam nodig.
Gepubliceerd op: 16-juni-2022

Provincie Gelderland en gemeenten Ede en Wageningen organiseren daarom een naamwedstrijd. Dus doe mee en misschien kiest de jury jouw naam voor de nieuwe route. Meedoen kan van 20 juni tot 8 juli.

Prettig en veilig doorfietsen tussen Ede en Wageningen

De nieuwe fietsroute verbetert de verbinding tussen Ede en Wageningen en krijgt een splitsing naar het campusterrein aan de Willem Dreeslaan via de Kierkamperweg in Bennekom. De route gaat langs belangrijke woon-, werk-, studie- en openbaar vervoerlocaties. De route krijgt vlak asfalt, brede fietspaden en voorrang op veel kruispunten. Dankzij deze fietsroute krijgt de fietser een eigen plek op de weg. Zo fiets je prettig en veilig naar je bestemming. Fietsen is gezond en draagt bij aan een schoner milieu. Vaker kiezen voor de fiets in plaats van de auto verbetert de bereikbaarheid. Daarom werken de gemeenten Ede en Wageningen en provincie Gelderland samen aan deze route De Fietsersbond heeft geadviseerd bij het ontwerp van de route. 

Doe mee!

Tussen 20 juni en 8 juli kan iedereen een mooie naam voor de fietsroute indienen. Meedoen is niet moeilijk. Ga naar de website Bedenk naam voor nieuwe fietsroute (gelderland.nl) en dien je naam in. Een deskundige jury kiest uit de inzendingen de mooiste naam.

Onthulling nieuwe naam

De nieuwe naam maken we bekend als de eerste schop de grond ingaat. Dit is waarschijnlijk in het najaar van 2022. De winnaar krijgt hiervan persoonlijk bericht.

Netwerk hoogwaardige fietsroutes in Gelderland

In heel Gelderland ligt ongeveer 100 kilometer aan hoogwaardige fietsroutes en nog eens  75 kilometer is in uitvoering. Daarnaast zijn er plannen voor nog meer hoogwaardige verbindingen voor de fiets. Alle nieuwe fietsroutes krijgen een nummer met daarvoor de letter F. Zo is herkenbaar dat het om een hoogwaardige fietsroute gaat. Voor sommige routes wordt daarnaast een mooie publieksnaam bedacht die wat fijner in het gehoor ligt dan alleen een nummer. Provincie Gelderland en de Gelderse gemeenten vinden het belangrijk dat er voor fietsers een goed fietspadennetwerk ligt. Dit om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om op de fiets te stappen en de auto wat vaker te laten staan. Dat verbetert de bereikbaarheid in Gelderland, fietsen is goed voor de gezondheid en het draagt bij aan een schonere lucht. 

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?