Inspectie van Prins Willem Alexanderbrug leidt tot verkeershinder

Van vrijdag 18 november tot zondag 4 december 2022 inspecteert provincie Gelderland het beton van de Prins Willem Alexanderbrug (N323). Tijdens de inspectie voert provincie ook kleine herstelwerkzaamheden uit. Voor de veiligheid van werkers en weggebruikers zijn wegafsluitingen nodig.
Gepubliceerd op: 11-november-2022

Dat leidt tot verkeershinder op en rondom de Prins Willem Alexanderbrug. 

Afsluiting hoofdrijbanen richting zuiden van 18 tot 20 november

Van vrijdag 18 november 21.00 uur tot en met zondag 20 november is de hoofdrijbaan van de N323 richting Echteld – Beneden Leeuwen afgesloten. De provincie inspecteert de brugpijlers en -tuigen aan de westkant van de brug. Om het beton onder het asfalt te kunnen inspecteren worden gaten in het wegdek gemaakt. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A2, A50 en N322. Fietser en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de parallelweg. Hulpdiensten en openbaar vervoer maken gebruik van de parallelweg. 

Parallelbanen afwisselend afgesloten van 21 tot 25 november

Vanaf maandagochtend 21 november tot vrijdagavond 25 november zijn de parallelwegen afwisselend afgesloten voor het inspecteren van de onderzijde van de brug. Op maandagmiddag 21,  dinsdag 22 en vrijdag 25 november is de parallelbaan aan de westkant afgesloten. De parallelweg aan de oostzijde is afgesloten op maandagochtend 21, woensdag 23 en donderdag 24 november. Fietser en voetgangers kunnen gebruik maken van de andere parallelweg. Landbouwverkeer wordt in deze week  via de hoofdrijbaan geleid, waardoor de snelheid op de hoofdrijbanen wordt verlaagd naar 50 km/u. 

Afsluiting hoofdrijbanen richting noorden van 25 tot 27 november

Vrijdag 25 november om 21.00 uur tot en met zondag 27 november is de hoofdrijbaan richting Beneden Leeuwen – Echteld afgesloten. Dan inspecteert de provincie  brugpijlers en -tuien aan de oostzijde en beton onder het wegdek. Hulpdiensten en openbaar vervoer maken gebruik van de parallelweg. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A2, A50 en N322. Fietser en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de parallelweg. Hulpdiensten en openbaar vervoer maken gebruik van de parallelweg.

Bijzonder materiaal 

De inspectie geeft inzicht in de conditie van het beton en is van belang voor het bepalen van het  groot onderhoud  om de brug in goede conditie te houden. Voor de inspectie gebruikt provincie Gelderland een speciale hoogwerker. Deze reikt tot 80 meter hoogte voor de visuele- en akoestische inspectie. Voor het inspecteren van de onderzijde van de brug maakt de provincie gebruik gemaakt van een speciale laagwerker. Deze heeft een arm, die via de buitenkant onder de brug reikt. De inzet van deze speciale hoogwerker is weersafhankelijk. Tussen 27 november tot 4 december inspecteert de provincie de brughoofden op en vanaf het land. Dit leid niet tot afsluitingen en verkeershinder.

Samen overlast verminderen 

Bij het werken aan de weg doet de provincie er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes houden we zo kort mogelijk. En het resultaat is een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig door stroomt. We roepen weggebruikers op om de omleidingsroutes te volgen, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars te volgen, de maximum snelheid aan te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars. Zo houden we rekening met elkaar én werken we samen aan veilig verkeer.

 

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?