Inloopmomenten voor de N303 Voorthuizen – Putten: in gesprek over de ontwerpen van de weg

Provincie Gelderland werkt aan plannen om de N303 tussen Voorthuizen en Putten veiliger te maken.
Gepubliceerd op: 19-oktober-2022

In 2019 is in overleg met de omgeving een voorkeur uitgesproken. Die ging uit naar een duurzame en veilige inrichting van de weg, met een verlaagde maximumsnelheid en breder fietspad. Op basis van dit voorkeursalternatief zijn 3 ontwerp-varianten uitgewerkt. Provincie Gelderland wil hierover in gesprek met de omgeving en andere belangstellenden, Tijdens inloopmomenten op 1 en 3 november 2022.

3 Ontwerpvarianten

De 3 ontwerpvarianten zijn ontwikkeld met verschillende invalshoeken en in overleg met de klankbordgroep. Een variant gericht op minimaal ingrijpen, een variant gericht op verkeersveiligheid en een variant gericht op recreatie. De ontwerpen worden tijdens de inloopmomenten toegelicht. Daarbij is ook aandacht voor de effecten hiervan op bijvoorbeeld water en natuur. Op basis van alle reacties komt provincie Gelderland tot een voorkeursvariant met een inschatting van de kosten. Uiteindelijk besluiten Gedeputeerde Staten (rond de zomer van 2023) of de plannen doorgaan en voor welke maatregelen men gaat.

 

Inloopmomenten

De inloopmomenten zijn op dinsdag 1 november en donderdag 3 november. Tussen 15.30 en 17.30 uur en van 19.00 tot 21.30 uur. Per half uur is er gelegenheid voor maximaal 10 personen, zodat er gelegenheid is voor een gesprek. Vooraf aanmelden is daarom noodzakelijk. Meld u aan voor een datum en tijdvak. De inloopmomenten zijn aan De Aker, Fontanusplein 2 in Putten.

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?