Inloopavond plannen N318 Varsseveld – Aalten - Winterswijk

Op donderdag 13 oktober vanaf 19.00 tot 21.30 uur organiseert provincie Gelderland een inloopavond in Aalten over het geplande groot onderhoud aan de N318 in 2023. Naast groot onderhoud treft provincie Gelderland ook maatregelen om de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid te verbeteren.
Gepubliceerd op: 4-oktober-2022

Medewerkers van provincie Gelderland zijn aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Ook medewerkers van de gemeenten Aalten en Oude IJsselstreek, CUMELA en LTO zijn paraat om vragen te beantwoorden. Aanmelden is niet nodig. Iedereen kan tussen 19.00 tot 21.30 uur binnenlopen.

Veiligheid en bereikbaarheid

De Provincie wil de verkeersveiligheid en bereikbaar op deze provinciale weg verbeteren door onder andere de aanleg van verplichte landbouwpasseerhavens, een inhaalverbod op de N318 tussen Varsseveld en Aalten, aanpassingen aan zijwegen zodat landbouwverkeer en melkwagens beter de weg op kunnen rijden en afsluiting van een aantal zand- en zijwegen voor gemotoriseerd verkeer. Een overzicht van de maatregelen staat op gelderland.nl/N318.  

Reageren

De plannen zijn nog niet definitief. Vanaf 14 oktober tot 29 oktober 2022 kan men reageren via het digitale reactieformulier op de voorgenomen plannen. Dit formulier staat na afloop van de inloopavond op de website. Provincie Gelderland voert in het tweede en derde kwartaal van 2023 groot onderhoud uit op de N318 tussen Varsseveld en de rotonde Aldanaweg in Aalten en tussen de Bredevoortsestraatweg in Aalten tot Winterswijk.

Locatie inloopavond

De inloopavond vindt plaats tussen 19.00 en 21.30 uur in Kulturhus Lintelo, Schooldijk 23, 7122 LX Aalten. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over de N318 staat op website gelderland.nl/n318.  
 

 

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?