Gelders Klimaatdebat op 15 februari in Zutphen

Het Gelders Energie Akkoord organiseert op 15 februari het Gelders Klimaatdebat 2023. De woordvoerders of lijsttrekkers van de Gelderse politiek worden gevraagd naar de koers van hun partij over het thema Klimaat.
Gepubliceerd op: 26-januari-2023

Dat gebeurt tussen 16.00 en 18.00 uur in theater Hanzehof & Buitensociëteit in Zutphen onder de scherpe gespreksleiding van politiek journalist, presentator en schrijfster Clairy Polak. Welke ambities, voornemens en concrete plannen leven er? Cabaretière Sanne Wallis de Vries zorgt voor de enige opwarming die wél prettig is: die van de zaal. Aanmelden kan online via geldersenergieakkoord.nl/klimaatdebat-2023. Gasten kunnen dan ook alvast hun vraag of dilemma voorleggen.

15 maart Provinciale verkiezingen

Exact één maand later worden met de Provinciale Staten verkiezingen op 15 maart 2023 de politieke piketpaaltjes voor de komende vier jaren geslagen. Oók op het vlak van klimaat en energie. Eén van de meest prangende vragen is of het Gelderse klimaatdoel van 55% CO2-reductie in 2030 gehaald gaat worden. De Gelderse volksvertegenwoordigers bepalen dit.

Gelderland kiest

De politieke partijen hebben hun eigen standpunten over het opwekken van schone energie met zon en wind, de gasloze warmte voor onze huizen, de elektrificatie van de industrie of oplossingen ‘achter de meter’ in afwachting van een krachtiger elektriciteitsnet. Tijdens het debat worden deze duidelijker zodat de Gelderlander weet wat er te kiezen valt.

Gelders Energieakkoord

Het debat wordt georganiseerd door het Gelders Energieakkoord (GEA), een netwerk van meer dan 200 Gelderse organisaties. Dit netwerk wordt ondersteund door provincie Gelderland..

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?