Duurzaam koken met elke dag een portie aandacht

Johannes, kok voor bewoners van De Sterreschans in Nijmegen, doet het liefst boodschappen bij lokale winkels.
Gepubliceerd op: 26-januari-2023

Door kleinere hoeveelheden te kopen en creatieve recepten voorkomt hij voedselverspilling. “Als we een generatie verder zijn, ziet ons menu er ongetwijfeld anders uit.” Lees of bekijk het verhaal van Johannes via www.onsklimaatjouwinvloed.nl.

Gelderse klimaatcampagne

Gelderlanders vertellen hoe ze samen met anderen onze wereld duurzamer en energiezuiniger maken. Het motto is: ons klimaat, jouw omgeving, jouw invloed. In de campagne staan de Gelderlanders zelf centraal. De provincie vond diverse mensen bereid om te vertellen en te laten zien hoe zij, samen met anderen klimaatmaatregelen nemen. Hiermee laten ze zien dat je wel degelijk invloed kunt uitoefenen, zeker als je samenwerkt met anderen. Daarnaast is op de website informatie te vinden over het betreffende onderwerp. Bijvoorbeeld over het Energieloket.

Klimaatmaatregelen

De onderwerpen van de campagne gaan over klimaat in de volle breedte. Dus ook over voedsel, mobiliteit, duurzame energie, ondernemen en wonen. Het gaat dan vooral om gezamenlijke oplossingen en inspiratiebronnen.

Hoe oefenen Gelderlanders samen invloed uit op hun omgeving en klimaat?

De zoektocht naar de goede voorbeelden gaat nog verder de komende tijd. Er zullen nog meer verhalen verschijnen. Wie een aansprekend verhaal heeft over een groep mensen die samen klimaatmaatregelen nemen is van harte welkom om zich te melden. Meer informatie hierover www.onsklimaatjouwinvloed.nl.

We roepen iedereen op om de campagne te steunen en de campagnefilms en beelden te verspreiden. 

Persvragen

Bent u op zoek naar informatie voor pers of heeft u vragen?