Opening nieuwe N18 op 2 mei 2018

1-5-2018 N18

Op 2 mei 2018 openen Rijkswaterstaat en regiopartners de vernieuwde N18 tussen Varsseveld en Enschede. Namens de provincie zijn de commissaris van de Koning Clemens Cornielje en gedeputeerde Conny Bieze aanwezig. In de loop van de middag gaat de N18 open voor verkeer. Als eerste is het weggedeelte van Enschede naar Groenlo aan de beurt. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat maakt de weg toegankelijk voor het verkeer en rijdt voorop.

Veiligere nieuwe Twenteroute

Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde is de weg aangepast. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometer lange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. De nieuwe Twenteroute is hierdoor veiliger en vergroot de leefbaarheid in de kernen. De weg zorgt er bovendien voor dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen. Hierdoor is de regio interessant om in te wonen, werken en ondernemen.

Samenwerking in de regio

De provincies Gelderland en Overijssel, Rijkswaterstaat, gemeenten, regio’s en waterschappen in de Achterhoek en Twente werkten nauw samen om de nieuwe N18 tot stand te brengen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat.

Terug naar nieuwsoverzicht