Opbrengst StartupDelta Summit

3-5-2018 Voucherwinnaars StartupDelta Summit

Ruim 2.000 deelnemers, een dagtemperatuur van 29 graden, meer dan 1.100 berichten op social media binnen 24 uur en heel veel Gelders nieuws vanaf het IPKW-terrein in Arnhem. De StartupDelta Summit was 19 april 2018 trendic topic en niet zonder reden.

Enorm aanbod aan activiteiten

Staatssecretaris Mona Keijzer opende de summit en staatssecretaris Raymond Knops en Startup ambassadeur Constantijn van Oranje sloten af. In de tussentijd waren er tal van activiteiten met een Gelders tintje. Wist u bijvoorbeeld dat:

  • er een samenwerkingsovereenkomst werd ondertekend om de samenwerking met startups in Nordrein Westfalen te versterken? De Duitse staatssecretaris Christoph Dammermann, gedeputeerde Michiel Scheffer en Constantijn van Oranje waren mede-ondertekenaars.
  • namens het programma GO4EXPORT een eerste export voucher werd uitgereikt aan UVS Industry Solutions uit Culemborg en de agrofoodmakelaar Jochem Wolthuis zich presenteerde? GO4EXPORT biedt ondernemers ondersteuning bij exportplannen. OostNL voert dit exportprogramm​a uit in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel.
  • de 50 toekomstmakers van Nederland zich onder tromgeroffel op het hoofdpodium verzamelden? In het digitale magazine kunt u met ze kennismaken.
  • de winnaars van de 6 Gelderse challenges werden gekozen en de winnaar van de wildcard?
  • het programma de Startversneller werd gelanceerd?
  • de winnende locaties van de challenges voor SteenGoed Benutten tijdens de Summit voor het eerst zichtbaar werden?
  • het nieuwe thema voor Gelderland Arbeidswijs bekend werd gemaakt, namelijk ‘Technologische revolutie’?
  • in verschillende café’s inhoudelijke provinciale thema’s werden besproken, zoals de circulaire economie en agri-food ontwikkelingen?
  • ORION (OndernemersRoute naar Innovatie, Ondernemerschap en Netwerken) in de Gelderland Lounge liet zien hoe zij innovatieve ideeën van studenten, onderzoekers en alumni helpen omzetten naar succesvolle bedrijven?
  • in een open sessie over ‘Business meets science’ Briskr, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Radboud Universiteit en Radboudumc lieten zien wat de mogelijkheden zijn in het samenwerken met kennisinstellingen?

En dit was nog maar een selectie uit het enorme aanbod van activiteiten waar Gelderse bedrijven, kennisinstelingen en overheden bij betrokken waren. Op de resultatenpagina van de StartupDelta Summit kunt u verschillende impressies terugzien.

Hoofdpodium op de Summit

De overheid biedt kansen

Staatssecretaris Raymond Knops benadrukte in zijn slotwoord dat samenwerken met startups voor de overheid grote kansen biedt. 'Los maatschappelijke vraagstukken en nieuwe problemen op met initiatiefnemende ondernemers. Niet stilzitten, maar experimenteren, eventueel vallen en weer opstaan,' is volgens Knops de sleutel tot succes. 'De overheid zal het beleid in moeten stellen op deze filosofie en de groei van startups ondersteunen. Innoveren doe je niet alleen, maar samen.'

Terug naar nieuwsoverzicht