Woning Gezocht! –’t Veen in Hattem

De woningnood in Gelderland is hoog. Tot 2030 moeten er ruim 80.000 nieuwe woningen worden gebouwd in Gelderland. Hoe helpen we iedereen aan een passende woning? We vertellen er meer over in de reeks: ‘Woning Gezocht!’
Peter Kerris schud een ander persoon de hand voor een bouwplaats
Gepubliceerd op: 4-november-2022

Voor de 5e editie van Woning Gezocht! bezoekt gedeputeerde Peter Kerris de wijk ’t Veen in Hattem. Dit gebied verandert de komende tijd van een bedrijventerrein in een gemengd woongebied. In gesprek met wethouder Koen Castelein zoekt hij een antwoord op de vraag: ‘Hoe kunnen we zuinig omgaan met ruimte en tóch huizen bouwen?’

Van bedrijventerrein naar woongebied

“Het is nu nog geen woonwijk, het moet een woonwijk worden.” omschrijft wethouder Castelein het gebied waar nu volop wordt gebouwd. De eerste woningen staan inmiddels, maar er komt nog een hoop kijken bij de verandering van de wijk. De bedoeling is dat het een gebied wordt waar het prettig wonen, werken, leven en leren is. Een deel van de bedrijven gaat weg. Er komen 650 woningen, de hoogspanningskabel wordt onder de grond gebracht, er komt een nieuwe supermarkt en misschien ook een integraal kindcentrum. De woningen zijn zowel koop- als huurwoningen, voor starters, stellen, gezinnen en ouderen.

Complex proces

De verandering van ‘t Veen en de voorbereiding die daarbij hoort, is een complex proces. Mede dankzij de Woningbouwimpuls regeling van het Rijk, ondersteuning vanuit ons Versnellingsteam en uitwisseling van kennis en expertise, is het de gemeente gelukt dit project van de grond te krijgen. 

Meer weten over de veranderingen in ’t Veen en de voortgang van het project?

Ga naar de website van gemeente Hattem

Actieplan Wonen

Samen met onder andere gemeenten, regio's, woningcorporaties, bouwers, beleggers en ontwikkelaars zoeken we naar oplossingen voor de woningnood. Dit is een opgave waar niet 1 oplossing voor is. Op verschillende manieren helpen we mee aan versnelling van de woningbouw, meer betaalbare woningen en meer flexibele woonvormen. Met het Actieplan Wonen versnellen we tot en met 2025 de bouw van 45.000 woningen.