Wijkvernieuwing in Lankforst met SteenGoed Benutten

In de wijk Lankforst in Nijmegen komen 31 nieuwe huurwoningen, terwijl 96 maisonettewoningen worden gerenoveerd en verduurzaamd. Met steun van het programma SteenGoed Benutten van provincie Gelderland. Gedeputeerde Peter Kerris ging 25 mei 2023 op werkbezoek.
Gepubliceerd op: 25-mei-2023

Buurt voor jong en oud

In de maisonnettewijk Lankforst, in Nijmegen, worden 31 nieuwe huurappartementen gebouwd. Daarnaast worden 24 woningen gerenoveerd én 72 woningen verduurzaamd en klaargemaakt voor aansluiting op het warmtenet. Het wordt een buurt voor jong en oud met ruimte voor startende ondernemers.

De renovatie is afgerond

Inmiddels is de renovatie van 24 woningen en het groot onderhoud van de woongebouwen afgerond. De garageboxen worden verhuurd als bedrijfspanden. Het grondwerk voor de bouw van de 31 nieuwe huurappartementen is gestart.

Samen met bewoners

De bewoners zijn nauw betrokken bij de opknapbeurt van hun wijk. Woningbouwcorporatie Woonwaarts gaat de openbare ruimte zo inrichten, dat bewoners makkelijker met elkaar in contact komen, waardoor er verbinding ontstaat. Als de nieuwbouw klaar is, is de inrichting van de openbare ruimte aan de beurt. 

Sociaal en duurzaam bouwen

Sociaal verduurzamen in Lankforst. Met dit doel worden hier 5 woonblokken opgeknapt. Dat spreekt mij zeer aan, want iedereen heeft recht op een duurzame woning waarin je prettig woont. Samen met bewoners maken we van Lankforst een duurzame wijk, die klaar is voor de toekomst!

Peter Kerris

Provincie Gelderland