Weer een deel in het hoogwaardige fietsroutenetwerk klaar

Er is een verbeterde versie van het fietspad op de Oude Zevenaarseweg: een zogenoemde hoogwaardige fietsroute. Dit fietspad is onderdeel van de ‘hoogwaardige fietsroutes De Liemers en de F12’. De routes tussen Arnhem en Zevenaar, via Westervoort en Duiven, zijn nu nóg aantrekkelijker om te fietsen!
Weer een deel in het hoogwaardige fietsroutenetwerk klaar
Gepubliceerd op: 10-augustus-2022

Wat is er anders?

De werkzaamheden aan de hoogwaardige fietsroute langs de Oude Zevenaarseweg zijn klaar. Het fietspad is verlegd en verbreed. Bromfietsers moeten op de rijbaan en de maximumsnelheid op de Oude Zevenaarseweg is verlaagd van 80 naar 60 km/uur. Fietsers hebben nu alle ruimte en kunnen veilig fietsen. Er is nieuwe openbare verlichting geplaatst met de bijzondere ‘schakelarmatuur’ (kenmerkende verlichting) die langs alle hoogwaardige fietsroutes in de regio staan.

Lekker doorfietsen over hoogwaardige fietsroutes

We leggen hoogwaardige fietsroutes aan op bestaande fietspaden, die we slim met elkaar verbinden tot een doorlopende route. De hoogwaardige fietsroutes hebben vlak asfalt en weinig obstakels. Verder is er op deze fietsroutes zoveel mogelijk voorrang voor fietsers en weinig hinder van ander verkeer. We leggen deze routes aan zodat u sneller  de fiets pakt naar uw werk of de school van uw kind.   

Links