Week Zonder Vlees. Doet u ook mee?

Van 7 tot en met 13 maart 2022 is het de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel. Ook dit jaar is provincie Gelderland partner van dit initiatief. Want als we voedsel blijven produceren en eten zoals we doen, putten we de aarde uit.
Week Zonder Vlees. Doet u ook mee?
Gepubliceerd op: 3-maart-2022

Ontdek waarom wij het een goed idee vinden om iets minder vlees en zuivel te eten en doe met ons mee!

Duurzamer voedselaanbod 

Bij het maken van dierlijke voedselproducten als vlees, kaas en zuivel gaat relatief veel energie en voedsel naar het onderhoud van de dieren zelf. Er gaat dus veel energie en voedsel verloren. Daarom moedigen we u aan minder vlees te eten. Ook helpen we bedrijven meer plantaardig eiwit te gebruiken, en wat we eerder als afval zagen. Dat doen we onder andere met het programma ‘Gelderland van Morgen’. Hiermee ondersteunen we ondernemers in de horeca, zorg, catering en retail hun voedselaanbod te verduurzamen. We richten ons vooral op meer plantaardig eten en minder voedsel verspillen. Ook is er aandacht voor meer lokale, duurzame producten op de menukaart en in het schap. 

Minder verspillen, duurzamer kopen

We willen veel bereiken. Zo willen we in de horeca, catering en zorg meer dan 10 miljoen borden ‘vergroenen’ en 15 tot 25% minder voedsel verspillen. Dit bespaart maar liefst 30 tot 40% CO2. Met supermarkten maken we een plan om duurzame producten aanrekkelijker te maken. Zo wordt het makkelijker te kiezen voor duurzame aankopen. En zo gaan we allemaal zorgvuldiger om met grondstoffen en stoten we minder CO2 uit.

Uw keus helpt

Maar met een duurzamer voedselaanbod in de horeca, zorg, catering en retail zijn we er niet. Door mee te doen met de campagne Week Zonder Vlees en Zuivel dagen we u uit minder dierlijke producten te eten. Om een groot verschil te maken, hoeft u echt niet 100% vegetarisch te eten. En willen we zorgen voor een duurzaam voedselsysteem, dan zijn dieren zelfs nodig in de hele keten. Zo kunnen reststromen zoals GFT-afval en gewasresten worden gebruikt als veevoer.

Doe ook mee

Doe met ons mee en eet van 7 tot en met 13 maart 2022 iets minder tot geen vlees en zuivel. Ga voor meer informatie, tips en smakelijke recepten naar de website van Week Zonder Vlees en Zuivel