Week van de Circulaire Economie

Van 6 februari tot en met 11 februari 2023 vindt de 8e nationale Week van de Circulaire Economie plaats. Samen met andere circulaire pioniers willen we anderen inspireren volgende stappen te zetten en zo de transitie naar een circulaire economie versnellen.
vrouw met kind bij moestuin
Gepubliceerd op: 2-februari-2023

Circulaire hubs door het hele land organiseren die week evenementen over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren. Goede voorbeelden krijgen een podium, voorlopers ontmoeten elkaar en starters krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie. Ook in onze provincie zijn meerdere circulaire hubs te vinden die deze week activiteiten organiseren.

Nationale opening

Op de eerste dag van de Week van de Circulaire Economie gaan we onder de noemer 'Ondernemen voor de Toekomst' in Theater de Spiegel in Zwolle met elkaar in gesprek over wat er nodig is voor een circulaire economie in 2050. Het programma is ook online te volgen. Tijdens deze openingsbijeenkomst worden ook de Circular Awards 2023 uitgereikt. Met het project circulair delven Prinsenhof zijn wij 1 van de 3 finalisten! Het project is geselecteerd in de categorie Public. Juryvoorzitter Jacqueline Cramer rijkt de prijs uit.

Gelderse circulaire innovatie top 20

Op donderdag 9 februari 2023 om 16.00 uur is bij de Noviotech Campus in Nijmegen de finale van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20. Tijdens deze bijeenkomst pitchen de 5 beste inzendingen van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 hun innovatie, waarna de jury de winnaars bepaalt. Gedeputeerde Helga Witjes rijkt de prijzen uit. Het is mogelijk om de bijeenkomst bij te wonen, zowel ‘live’ als online. Tijdens de finale kunt u ook stemmen voor de publieksprijs. Lees meer over de genomineerden en over deze bijeenkomst.

Op weg naar een circulaire gemeente

Op 8 februari is er in de regio Stedendriehoek (voorheen Cleantech) een bijeenkomst specifiek voor gemeente ambtenaren. Wil je in jouw gemeente aan de slag met circulaire economie en weet je niet waar te beginnen? Hoe zorg je ervoor dat je inwoners meekrijgt? Waar kun je morgen al mee aan de slag? Hoe krijg je bestuurders enthousiast? Tijdens deze kick-off maken we een vliegende start, op weg naar een circulaire gemeente. Boordevol inspirerende verhalen, kansen en concrete handreikingen.

Doe mee!

Alle evenementen en activiteiten zijn te vinden op de website van de week van de circulaire economie.