Voortgang vervanging kabels en leidingen Kwinkweerd

Alle kabels en leidingen langs de Kwinkweerd vervangen we, zodat de aannemer ruimte heeft voor het aanleggen van de N346 Schakel Achterhoek – A1.
Voortgang vervanging kabels en leidingen Kwinkweerd
Gepubliceerd op: 19-april-2022

Inmiddels zijn alle elektriciteitskabels, gas- en waterleidingen langs de Kwinkweerd vervangen. Het vervangen van de telecomkabels loopt vertraging op tot eind 2021. Dit heeft verder geen invloed op het aanleggen van de nieuwe provinciale weg en de brug over het Twentekanaal. We verwachten de weg in 2025 te openen.

Water-, gasleidingen en elektriciteitskabels op hun plek

Tussen augustus 2020 en september 2021 verving aannemer BAM de kabels en leidingen langs de Kwinkweerd. De nieuwe waterleidingen, gasleidingen en elektriciteitskabels liggen inmiddels allemaal op de juiste plek. De aannemer verwijderde ook veel oude kabels en leidingen.

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden:

  • 900 meter gestuurde boringen om de nieuwe kabels en leidingen op hun plek te leggen;
  • 7.500 meter aangelegde PE- en Pvc-buizen;
  • 2.000 meter aangelegde waterleidingen;
  • 11.500 meter aangelegde laag- en middenspanningskabels;
  • 3.500 meter aangelegde gasleidingen;
  • 1.800 meter verwijderde waterleidingen;
  • 12.500 meter kabels verwijderd.

Vertraging werkzaamheden telecomkabels

Vanaf 7 juni 2021 startten VolkerWessels Telecom en Teltec Rijssen met boor- en graafwerkzaamheden om de telecomkabels (KPN en Brights Acces) te vervangen. Deze werkzaamheden zijn helaas vertraagd, onder andere door diefstal van kabels en ziekte bij de aannemers. We verwachten dat de werkzaamheden eind 2021 klaar zijn. Deze werkzaamheden leveren weinig tot geen hinder op voor het verkeer of aanliggende bedrijven, omdat de werkzaamheden in de berm plaatsvinden.