Verduurzamingslening voor Vereniging van Eigenaren (VvE)

Voor VvE’s in Gelderland is het sinds 2023 mogelijk om een lening aan te vragen, voor het verduurzamen van woningen. Neder-Betuwe is de 1e gemeente die de lening samen met provincie Gelderland en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) aanbiedt.
Appartement duurzaam.jpg
Gepubliceerd op: 16-februari-2023

Lening voor VvE's

De verduurzamingslening ‘Toekomstbestendig Wonen’ van provincie Gelderland bestaat al langer voor huiseigenaren. Hiermee kunnen zij aanpassingen aan hun huis financieren. Zo wonen ze comfortabeler, besparen op energielasten en dragen bij aan een beter klimaat. We bieden de lening vanaf dit jaar ook aan voor VvE’s. Zo kunnen ook huiseigenaren die onder een VvE vallen, hier gebruik van maken. Neder-Betuwe is de 1e gemeente die de lening beschikbaar stelt voor VvE’s. Provincie Gelderland en gemeente Neder-Betuwe financieren elk 50% van een verstrekte lening. Komend jaar bieden ook andere Gelderse gemeenten de lening aan. Op de website van SVn is meer informatie te vinden. 

Extra begeleiding bij de aanvraag

Provincie Gelderland stelt ook budget beschikbaar voor de begeleiding van VvE’s. De situatie van VvE’s kunnen erg van elkaar verschillen. Bijvoorbeeld door de omvang van een VvE kunnen de leenbedragen erg verschillen. Bij het SVn is een speciale accountmanager aangesteld om VvE’s te begeleiden, bij het aanvraag- en besluitvormingsproces voor het verduurzamen van hun woningen.

Toekomstbestendig Wonen

Om de klimaatdoelstellingen te halen en opwarming van de aarde tegen te gaan, maken we samen het verschil. De regeling ‘Toekomstbestendig Wonen in Gelderland’ is een initiatief van provincie Gelderland en wordt samen met gemeenten en SVn uitgevoerd. Samen gaan we met volle kracht op weg naar een klimaatneutraal Gelderland in 2050.