We varen mee met Pride Amsterdam 2022!

Provincies Gelderland, Noord-Holland en Limburg varen zaterdag 6 augustus 2022 samen mee met de 25ste editie van de Canal Parade. 3 provincies op 1 boot, met dezelfde boodschap en uitstraling: wij zijn Regenboogprovincies!
We varen mee met Pride Amsterdam 2022!
Gepubliceerd op: 17-mei-2022

#storiestoshare

Op de provincieboot zijn 20 plekken voor inwoners van Gelderland. Het thema van de boot van de provincies is #storiestoshare. We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Daarom krijgen inwoners met verschillende seksuele- en genderidentiteit de kans zichzelf en hun persoonlijke verhaal te laten zien. Want persoonlijke verhalen zorgen voor meer begrip en acceptatie.

Benieuwd naar de verhalen? Je leest ze hier:

Portretfoto Sjoerd

Als je eenmaal uit de kast bent dan voel je je een heel vrij en gelukkig mens

Ik val op mannen dus ben homo. Ik dacht eerst, dit gaat wel weer over. Maar ik ben er voor mezelf achter gekomen dat dat niet zo bleek te zijn. 5 jaar geleden hebben mijn vriend en ik elkaar ontmoet. Ik weet dat het niet makkelijk is, maar als je eenmaal ‘uit de kast bent’ dan voel je je echt een heel vrij en gelukkig mens. Door het delen van mijn verhaal, hoop ik anderen te kunnen helpen.

Sjoerd van Rooij

(42 jaar, Lichtenvoorde)

Ik wil uitstralen dat ik trots ben op wie ik ben!

Ik wil uitstralen dat ik trots ben op wie ik ben!

Ik wil graag meevaren en zo niet alleen laten zien wie ik ben, maar ook uitstralen dat ik daar trots op ben!

Christian Deterink

(46 jaar, Velp)

Portretfoto Nicky

Stop mensen niet in hokjes maar in hartjes!

Ik vaar mee omdat ik trots ben op mijn broertje. Als puber zag je hem de last dragen van zijn geaardheid. Inmiddels is hij een trotse jonge man met een super carrière en een grote groep vrienden. Al kreeg hij alsnog vaak verwijten naar zijn hoofd. Dat is de reden dat ik mee vaar: stop mensen niet in hokjes maar in hartjes! 

Nicky Greven

(32 jaar, Hummelo)

Portretfoto Mees

Ik vind het belangrijk om mijn stem te laten horen

Ik vind het belangrijk om niet te vergeten waar wij als LHBTQ+-gemeenschap onze vrijheid aan te danken hebben. De Pride in Amsterdam is nog steeds net zo goed een protest als een feest en ik vind het belangrijk om daar mijn stem te laten horen.

Mees van Rijswijk

(22 jaar, Harderwijk)

My Gender, My Pride

Met het thema ‘My Gender, My Pride’ staat de emancipatie van personen die behoren tot de categorieën transgender, non-binair, genderqueer, genderfluïde, gender non-conform, agender en intersekse centraal. Deze emancipatie is achtergebleven op de seksuele emancipatie en verdient daarom onze aandacht. Kijk voor meer informatie over het thema op de website van Pride Amsterdam.