Techniek in de schijnwerpers

Hoe laten we de wereld achter aan onze kinderen en kleinkinderen? Er staat beleid op papier, maar hoe moet dat er in de praktijk uit gaan zien?
Techniek in de schijnwerpers
Gepubliceerd op: 4-juli-2022

Interactief theaterspel Huis van Sarah liet provincie Gelderland en haar partners op een boeiende en plezierige manier de toekomst zien. En stelde de vraag wat u er zelf kan betekenen.

Zorgen voor de toekomst

De techniek speelt een hoofdrol bij de energietransitie, circulaire economie, verstedelijking en digitalisering. Allemaal ontwikkelingen met ingrijpende gevolgen voor de manier waarop we leven, wonen en werken. Sarah is bijvoorbeeld zwanger; ze brengt een kind op de wereld dat in 2070 nog volop in het leven staat. Maar welke wereld laten we achter voor dit kind? Sarah beseft dat de vakmensen van de installatiebranche hier het verschil in kunnen maken. Dat zij voor een belangrijk deel bepalen hoe de wereld eruitziet in 2070.

Huis van Sarah

Huis van Sarah (een samenwerking tussen Wij Techniek en de TheaterMakers Radio Kootwijk) opent uw ogen, stelt vragen, en zet u aan het denken over uw rol voor een toekomstbestendige samenleving. Het theaterspel is gemaakt om iedereen die ook maar op enige wijze betrokken is met de techniek van nu en morgen te inspireren. Vakmensen, werkgevers, medewerkers, samenwerkingspartners. Iedereen die mee wil werken aan een toekomstbestendige leefomgeving. 

Grote opkomst

Zo'n 130 partners van provincie Gelderland hebben het Huis van Sarah betreden. In het Huis van Sarah staan 6 grote verhuiskisten met ieder een eigen kamer en verhaal. Elk verhaal stelt uitdagende vragen over de toekomst van technische installatiebranche. En wordt vanuit een verschillende invalshoek verteld. Hierdoor verbreedde bij de aanwezigen de blik op de situaties en vraagstukken over de toekomst. Achteraf werden, onder het genot van een hapje en drankje, meteen de 1e reacties, indrukken en ideeën met elkaar gedeeld.

Wat is uw rol?

Wat is uw weg naar 2025? Hoe ziet u uw rol in 2040? Wilt u zelf uw steentje bijdragen aan de energietransitie? Meld u dan bij een van de Techniekpactcoördinatoren. Bent u zelf benieuwd naar het Huis van Sarah?