Statenvergadering over Gelders Warmte Infra Bedrijf

Provinciale Staten besluiten in de Statenvergadering op woensdag 28 september 2022 over het wel of niet ontwikkelen van een Gelders Warmte Infra Bedrijf. Ook wordt Alex van Wijhe geïnstalleerd als Statenlid voor Forum voor Democratie.
Statenvergadering over Gelders Warmte Infra Bedrijf
Gepubliceerd op: 26-september-2022

Wel of geen Gelders Warmte Infra Bedrijf

In het Gelders Klimaatakkoord hebben Provinciale Staten afgesproken dat ze de bebouwde omgeving willen verduurzamen. Dit betekent dat gemeenten moeten zorgen voor publieke warmtenetten, zoals de aardgasvrije Bloemenbuurt in Didam. Dit zijn ingewikkelde en tijdrovende opgaven. De provincie wil nu een Gelders Warmte Infra Bedrijf ontwikkelen. Daarmee kan het gemeenten helpen om versneld warmtenetten aan te leggen. De Staten besluiten tijdens deze Statenvergadering of we doorgaan met de volgende fase.

Nieuw Statenlid voor fractie Forum voor Democratie

Tijdens de Statenvergadering wordt de heer Van Wijhe geïnstalleerd als Statenlid voor de fractie Forum voor Democratie. De zetel is vrijgekomen na het ontslag van mevrouw Taheri. Zij werd in 2019 Statenlid namens Forum voor Democratie, maar splitste zich in januari 2021 af van de partij. 

Stukken op de agenda van woensdag 28 september 

De Statenvergadering begint woensdag 28 september om 11.00 uur. De vergadering is openbaar en te volgen vanaf de publieke tribune van de Statenzaal in het Huis der Provincie in Arnhem. Of volg het online via www.gelderland.nl/Statenlive

Op de agenda staan de volgende hamerstukken, stemstukken en bespreekstukken: 

Hamerstuk:

  • Vaststelling en afrekening fractievergoeding 2021

Stemstuk:

Bespreekstukken:

Statenvergadering

U kunt de Statenvergadering live bekijken.