Scholieren maken kennis met logistiek

We dragen ook dit jaar bij aan de Logistieke Roadshow. Deze gaat langs ongeveer 40 middelbare scholen in Gelderland. Doel is om zo veel mogelijk scholieren enthousiast te maken voor de logistieke sector.
Gepubliceerd op: 25-september-2023

De logistiek is onmisbaar, maar kampt met personeelstekorten door de onbekendheid van het werk en toenemende vergrijzing.

Portret Helga Witjes

Gelderland kan niet zonder ondernemers

Zij moeten hun producten, materialen, onderdelen en eindproducten vervoeren. En Inwoners kopen in winkels en via internet producten en bijvoorbeeld ziekenhuizen moeten bevoorraad worden. Met deze roadshow maken leerlingen op een eigentijdse manier kennis met logistiek. Voldoende werknemers die kiezen voor logistiek is dan ook van belang voor Gelderland.

Helga Witjes

Gelders gedeputeerde voor mobiliteit

Logistieke Roadshow 

Het programma start met een interactieve masterclass door een lokale ondernemer. Een week later komt de vrachtwagen langs. Daarmee maken scholieren een smakelijke tour door de wereld van de logistiek. Ze gaan aan de slag om een stelende bezorger te vinden in een pop-up escape room, worden uitgedaagd om een optimale reisplanning te maken voor de inkoop van ingrediënten voor het maken van hamburgers, gaan aan de slag met een puzzel van frisdrankkratten en krijgen de taak om de juiste pizza-orders te bezorgen bij de goede voordeur. Zo ontdekken ze al spelenderwijs welke functies er allemaal zijn binnen de sector, zoals planner, chauffeur, orderpicker, supply chain manager, manager en adviseur. 

Instroom opleidingen vergroten 

Ben Hendriks, projectmanager Logistieke Roadshow, heeft zin om de scholen te bezoeken. “We zien landelijk een daling in het aantal leerlingen dat kiest voor een logistieke opleiding. Daarom hebben we gekozen voor dit concept, zodat ze zelf horen en ervaren dat een logistiek beroep ontzettend interessant en leuk is. Dit alles met als doel om de instroom van de logistieke opleidingen te vergroten.”