De Regio Deal richt zich op de aanpak van belangrijke opgaven en verbetering van de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers (brede welvaart) in de regio Arnhem-Nijmegen.
Regio Deal Arnhem-Nijmegen van start

Het Rijk en de regio zetten met deze Regio Deal in op een ‘Gezonde groene groei’ door oplossingen voor de grote en lastige opgaven in de zorg, woningbouw, economie en arbeidsmarkt. Deze Regio Deal is een van de 14 nieuwe deals uit de 4e ronde.
Gezonde groene groei
Om de hele regio op een gezonde en groene manier te laten groeien, zet de Regio Deal ook in op het verbeteren van de welvaart voor inwoners in wijken en dorpen waar dit al jaren afneemt. De Regio Deal is gericht op een gezonde groene groei door kennis, talent, innovatiekracht en ecosystemen in de regio te benutten om opgaven sneller, completer en grootschaliger aan te pakken.
Hubert Bruls, voorzitter Groene Metropoolregio – een samenwerking van de 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen - is verheugd over de bijdrage van het Rijk. “De regio Arnhem-Nijmegen is de 5e Metropoolregio van Nederland. Door onder andere de gunstige ligging en aantrekkelijke omgeving groeien we de komende decennia nog verder. Dat willen we op een gezonde en groene manier doen.”
Ahmed Marcouch, voorzitter The Economic Board Regio Arnhem Nijmegen: “Deze Regio Deal zorgt ervoor dat wij een aantal belangrijke projecten in de zorg, woningbouw, bedrijventerreinen en arbeidsmarkt kunnen opstarten. Zo kunnen wij de kwaliteit van leven, wonen en werken verbeteren.”
Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil: “Arnhem-Nijmegen is de 5e regio van Nederland. Maar we staan ook in de top met de hoogste woningtekorten, de meeste files en overvolle treinen. Met de Regiodeal gaan we deze uitdagingen samen te lijf, zodat we ook in de toekomst gezond kunnen wonen en werken in één van de snelst groeiende regio’s van het land.”
1e Projecten in 2024 van start
Het Rijk stelt € 15 miljoen beschikbaar om de Regio Deal te realiseren. Ondernemers, bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, gemeenten en de provincie leggen zelf ook minimaal € 15 miljoen in. De verwachting is dat de eerste projecten begin 2024 van start gaan.