Raad Ermelo in gesprek met gedeputeerde over windpark

Op maandag 6 november 2023 is om 19.00 uur, in de raadzaal van het Huis van Ermelo, een extra raadsvergadering. Dit gaat over het windpark in Horst en Telgt. Tijdens de vergadering spreekt de gemeenteraad met gedeputeerde Ans Mol.
Gepubliceerd op: 27-oktober-2023

Gemeente Ermelo diende moties in over windpark Horst & Telgt. Vervolgens bood Provincie Gelderland aan, om haar besluit over het windpark toe te lichten aan de raad. Daarom was er op woensdag 30 augustus 2023 een gesprek met gedeputeerde Ans Mol. Dit was tijdens de openbare diversenavond van de gemeenteraad in Ermelo.

Vervolggesprek

De raadsvergadering op 6 november is een vervolggesprek. De specifieke gespreksonderwerpen worden op 3 november 2023 bekendgemaakt, via de raadsinformatiepagina. Het is een openbare vergadering. Er is geen mogelijkheid tot inspreken. Iedereen is welkom om de vergadering bij te wonen: in de raadszaal of digitaal via het gemeenteraad systeem

Provinciaal Inpassingsplan windpark Horst en Telgt

Prowind en energiecoöperatie Veluwe-Energie willen een windpark bouwen van 5 + 2 windturbines. Het windpark is gepland in het gebied tussen de A28 en de kernen Horst en Telgt. De locatie van windpark Horst en Telgt, ligt in een zoekgebied in de Regionale Energiestrategie (RES) Noord-Veluwe. Provincie Gelderland stelt een provinciaal inpassingsplan op voor dit windpark.