Provinciale weg N830 bij Tuil tijdelijk afgesloten

Waterschap Rivierenland versterkt de dijk ter hoogte van Tuil. De werkzaamheden zijn direct naast onze provinciale weg. Voor de veiligheid is onze weg vanaf 23 januari 2023 deels gesloten voor verkeer, en is er een eenrichtingssysteem ingesteld. Verkeer in westelijke richting kan gebruik maken van de ventweg.
waarschuwingsbord voor wegwerkzaamheden
Gepubliceerd op: 30-januari-2023

De verkeersmaatregelen leiden tot verkeershinder.

Werkzaamheden waterschap

We sluiten de weg af omdat waterschap Rivierenland damwanden gaat plaatsen naast de N830. Deze damwanden worden geplaatst om de dijk te versterken tussen Gorinchem en Waardenburg. Het is te gevaarlijk om de weg open te houden tijdens de werkzaamheden. Door de grootte van het materieel is er geen ruimte voor het overige verkeer. Daarom hebben we als provincie met de gemeente en het waterschap afgesproken om het verkeer veilig om te leiden.

Verkeershinder

De N830 is afgesloten tussen de Hertog Karelweg in Haaften en de rotonde op de kruising N830/Havenstraat in Tuil. Doorgaand regionaal verkeer vanuit Waardenburg richting Haaften kan gebruik maken van de ventweg langs de N830. Voor doorgaand regionaal verkeer vanuit Haaften en Tuil richting Waardenburg A2 is een omleidingsroute aangegeven. Fietsverkeer wordt omgeleid over de Bouwing/Melssingdreef door Tuil. Meer informatie over deze werkzaamheden vindt u op de speciale website van de uitvoerende partij namens het waterschap: www.gralliantie.nl/werkzaamheden en klik dan op Tuil-Waardenburg.