Programma EFRO 2021-2027 Oost-Nederland krijgt akkoord

Europa stelt het budget van ruim € 82 miljoen definitief beschikbaar. Met dit budget wil het Programma EFRO 2021-2027 Oost Nederland (EFRO Oost) de regionale economie versterken door innovatie te stimuleren.
Programma EFRO 2021-2027 Oost-Nederland krijgt akkoord
Gepubliceerd op: 15-juli-2022

Voor ondernemers en kennisinstellingen

Door deze goedkeuring kunnen we in Gelderland samen met ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf en kennisinstellingen de komende jaren weer mooie innovatieve en duurzame projecten mogelijk maken.

Impuls voor de regio

Het Rijk draagt € 23 miljoen bij en de provincies Gelderland en Overijssel stellen een budget van € 21 miljoen beschikbaar. Daarnaast leveren de projecten een eigen bijdrage. Met het budget van de EU erbij, komt het neer op een investering van ongeveer € 217 miljoen in de economie van Oost-Nederland voor de jaren 2021-2027.

De uitdaging

EFRO Oost sluit aan op grote transities zoals de energie- en grondstoffentransitie, de digitalisering en de verschuiving van produceren naar het leveren van diensten. Veranderingen die vragen om innovatieve oplossingen waarop bedrijven in Oost-Nederland kunnen inspelen. 

Meer informatie over het EFRO programma

Momenteel wordt de laatste hand aan de subsidieregeling voor de eerste openstelling op 15 september 2022. Lees hier meer over het nieuwe EFRO-programma en de eerste openstelling.

EFRO Oost

Het Programma EFRO 2021-2027 Oost Nederland is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland. Het is net als OP Oost 2014-2020 een innovatie- en samenwerkingsprogramma gericht op het MKB. Het versterkt de innovatiekracht in de regio en daarmee het verdienvermogen van het Oost-Nederlandse bedrijfsleven. Daarnaast draagt het programma bij aan oplossingen in de energietransitie. Kijk voor meer informatie op efro-oost.eu.